Nakladalnik Schäffer NE SME MANJKATI na sodobni kmetiji

In Novice by Aleš Urbanija

Schäffer zgibni nakladalnik predstavlja univerzalen stroj nemške kakovosti, ki ga lahko na kmetiji uporabljate za najrazličnejša opravila – prelaganje in zlaganje težkega tovora (gnoja), prelaganje sipkega materiala, distribucijo krme živalim, čiščenje hlevov in še bi lahko naštevali. Široka izbira priključkov omogoča premikanje, potiskanje, čiščenje, nakladanje materiala in transport po lokaciji (kmetiji). Velik nabor žlic, prijemalo za bale, paletne vilice, priključek za odvzem silaže, metla, so le nekateri priključki, ki jih lahko namestite na svoj nakladalnik.

Nakladalnik Schäffer - prelaganje sena

Nakladalec Schäffer je nepogrešljiv tako na majhnih kot tudi velikih kmetijah, ker poveča produktivnost, prihrani čas in denar, predvsem pa uporabniku poenostavi in olajša težko in naporno delo. Z uporabo nakladalnika se izognete težkemu fizičnemu naporu med prelaganjem različnega materiala in s tem tudi bolje poskrbite za svoje zdravje. Vsakodnevni ponavljajoči se gibi skupaj s težko obremenitvijo lahko hitro vodijo v poškodbe.

Vzdržljivost stroja je tista, ki zagotavlja, da stroj na kmetiji služi dolga leta, hkrati pa so stroški vzdrževanja izjemno nizki, kar na dolgi rok predstavlja za uporabnika veliko prednost.

V nadaljevanju preberite, v čem je skrivnost uspeha Schäffer zgibnih nakladalnikov in zakaj je podjetje v 50 letih delovanja postalo najkonkurenčnejše in najuspešnejše v proizvajanju dvoriščnih, kolesnih in teleskopskih nakladalnikov. Ker je Schäffer nakladalnik prilagojen vašim potrebam in željam, je za vas idealen in lahko z njim kakovostno, hitro in učinkovito opravljate svoje delo. Upravljanje s Schäffer nakladalnikom je enostavno in uporabniki ga znajo uporabljati že po nekaj minutah. 

Vodilno vlogo pri razvoju v podjetju Schäffer je v njihovi 50-letni tradiciji delovanja vedno igral uporabnik in njegove potrebe, zato so danes njihovi nakladalniki sinonim za varnost, zmogljivost, vzdržljivost in zanesljivost ter najboljšo storitev ne samo v Evropi ampak po celem svetu. To niti ni presenetljivo, saj Schäffer nakladalniki izstopajo od konkurenčnih nakladalcev po mnogih lastnostih.

Nakladalnik Schäffer - sipanje sena

8 razlogov zakaj izbrati Schäffer nakladalnik

1. Delo z nestabilnimi nakladalniki ogroža varnost pri delu – vsi Schäffer zgibni nakladalniki imajo osi prilagojene vsakemu posameznemu nakladalniku, kar zagotavlja maksimalno stabilnost in varnost pri delu. Poleg tega osi omogočajo tudi izjemno potisno moč, s katero na enostaven način prelagate in zlagate težek tovor in porabite manj goriva kot pri konkurenčnih nakladalnikih.

Nakladalnik Schäffer - zagotovljena stabilnost

2. Velika poraba goriva in neprijeten hrup pri težjih opravilih sta pogost problem s katerim se srečujejo kmetje pri uporabi nakladalnika.

Zato so pri Schäffer kompaktnih teleskopskih zgibnikih vgrajeni dizelski motorji KUBOTA, proizvedeni v Nemčiji, in pri kolesnih teleskopskih nakladalnikih vodno hlajeni dizelski motorji DEUTZ, ki so ekonomični, varčni z gorivom, okolju prijazni in tišji. Delujejo z lahkoto tudi pri temperaturah pod ničlo. Odličen navor zagotavlja izjemno zmogljivost.

Nakladalnik Schäffer - dizelski motor KUBOTA

3. V nižjih in ožjih zgradbah je delo s povprečnimi nakladalniki, ki niso okretni, zelo zahtevno in nenatančno. Če recimo uporabljate nakladalnik za čiščenje hleva, ne boste mogli doseči kotov in težje dostopnih delov, prav tako ne boste mogli čistiti okoli ovir zaradi rigidnosti/togosti nakladalnika.

Prav vsi Schäffer nakladalniki so zgibni in imajo majhen radij obračanja, zato je v majhnih prostorih delo z njimi enostavno, hitro in natančno in z njimi zlahka dosegate tudi težko dostopne dele zgradb. Schäffer je zgoraj omenjeni zgibni spoj patentiral že leta 1993. Ta ne potrebuje prav nobenega vzdrževanja in je praktično neuničljiv, kar občutno zmanjša stroške vzdrževanja. Prav tako ponujamo 3-letno garancijo oz. 3000 delovnih ur na zgibni spoj.

Schäffer se lahko pohvali tudi s serijo nakladalnikov SLT, ki lahko v višino merijo le 1,90 m, kar pomeni, da lahko z njim prehajate skozi nizke prehode zgradb. 

Zgibni nakladalnik Schäffer za majhne prostore

4. Neenakomerna obremenitev priključkov nakladalnikov lahko pri nakladanju poškoduje cilindre, pri Schäffer nakladalcu se to ne more zgoditi, saj imajo vgrajene kroglične ležaje, ki preprečujejo okvare in imajo dolgo življenjsko dobo. 

5. Nakladalniki imajo največkrat vgrajene bobnaste ali kolutne zavore odprtega tipa, ki se hitreje obrabijo in predstavlja za vas dodaten strošek. Vsi Schäffer nakladalniki imajo večkolutne zavore v oljni kopeli, ki so popolnoma zatesnjene pred vlago in umazanijo. Te zavore delujejo skoraj brez možnosti obrabe in jih ni potrebno vzdrževati.

6. Pri maksimalni višini dviga običajno pri nakladalnikih trosite/kipate material po kolesih in se soočate z oteženim nalaganjem na mešalno-krmilno prikolico, trosilnik gnoja, kiper prikolico ,… Schäffer zgibni nakladalnik tudi na najvišji točki dviga omogoča, da material kipate v prikolico in se vam ni treba zapeljati pod njo. To omogoča posebna oblika dvižne roke. 

7. Pri teleskopskih nakladalnikih drugih blagovnih znamk je potrebno redno mazanje in vzdrževanje teleskopske roke.Schäffer teleskopski nakladalnik odlikuje teleskopska roka z drsnimi elementi Ferro-Form, ki ne potrebujejo vzdrževanja in so praktično neuničljivi.

Nakladalnik Schäffer teleskopska roka

8. Res ni hujšega, kot če pri celodnevnem delu sedite v neudobnem nakladalcu, ki nima smiselno razporejenih funkcijskih ročk in pri tem imate še slab pregled nad svojim delom. 
Delovno udobje, ki ga zagotavlja Schäffer zgibni nakladalniki je res nekaj posebnega in je še posebej pomembno pri dolgih delovnih dneh. Dobro počutje med delom zagotavljajo udobni sedeži in jasno in lahko dosegljivi upravljalni in nadzorni inštrumenti. Velikodušna uporaba stekla omogoča vozniku popoln pregled nad delom.

Nakladalnik Schäffer - ergonomski sedež

Brez kakovostnih in zanesljivih strojev je vsakodnevno delo na sodobni kmetiji zelo oteženo, saj nikoli ne veste, kdaj se bo stroj pokvaril in ne boste mogli opravljati svojega dela. Schäffer nakladalnik v tem smislu predstavlja zanesljivega pomočnika na kmetiji, ki ima zaradi prilagojenih komponent podaljšan servisni interval, kar vas dodatno razbremeni, saj vam ni potrebno poleg vseh opravil na kmetiji razmišljati še o nenehnih popravilih in dodatnih stroških. Prav tako zagotavlja Schäffer original nadomestne dele, kar občutno podaljšuje življenjsko dobo stroja.

Nakladalnik Schäffer - pregled nad delom

Pokličite nas za več informacij o tem, kako lahko Schäffer nakladalni stroj pomaga vaši kmetiji.