maag

MA/AG STROJI ZA OBDELAVO ZEMLJE

“Minimalna obdelava, maksimalen pridelek”

V italijanskem podjetju Ma/ag so specialisti za proizvodnjo inovativne kmetijske opreme za minimalno obdelavo tal in konzervirajoče kmetijstvo že več kot 45 let. Ponujajo popolno linijo strojev za obdelavo tal in setev.

Osnovna ideja ob ustanovitvi podjetja je bila proizvajati najmodernejše stroje za obdelovanje tal, s katerimi bodo kmetje zmanjšali delovne stroške in povečali proizvodnjo pridelka in k temu stremijo še danes.

Izbirate lahko med široko ponudbo strojev, ki so idealni za natančno pripravo setvene gredice in s katerimi boste prihranili tudi do 50% stroškov v primerjavi s tradicionalnimi sistemi obdelave zemlje, ki vključujejo plug in vrtavkasto brano.

Ne glede na to, kakšno zemljo imate, Ma/ag ima idealen stroj za vas. Diskaste brane, kombinirani stroji za pripravo setvene posteljice ali kombinirani stroji z dvojno obdelavo, ki predstavljajo alternativo klasičnemu oranju.  

V ponudbi najdete tudi sejalnice, ki so idealne za setev v obdelano in neobdelano zemljo in robustne in zanesljive medvrstne okopalnike, ki so primerni za vse vrste tal.

Kaj je ohranitvena ali konzervirajoča obdelava tal?

Je način obdelave zemlje, ki zmanjšuje erozijo tal in ohranja organsko snov v tleh. Tla s takšnim načinom obdelave pridobijo zadrževalno in samoočiščevalno sposobnost, omogočajo preživetje poljščin v suši ali nalivih in omogočajo povečanje organizmov v zemlji. Predstavlja okolju prijaznejšo obliko kmetovanja.

  1. Minimalni mehanski posegi v tla
    2. Stalna pokritost tal s poljščinami
    3. Pester kolobar

    K ohranitveni obdelavi tal spada tudi minimalna pokritost tal po setvi (vsaj 30%). Vzdrževanje zaščitnega sloja vegetacije ali puščanje žetvenih ostankov na površini tal zatira rast plevela, zagotavlja zaščitni učinek proti ekstremnim temperaturam, zmanjša izhlapevanje, pomaga ohraniti vlago, preprečuje erozijo in zbijanje tal. Ohranitveno kmetijstvo spodbuja vzdrževanje trajnega pokrova tal, minimalno obdelavo in biotsko raznolikost.

    Pri uspešnosti pa je pomembna tudi ustreznost sejalnic.

Ponudba

Image

Brau d.o.o.
Brezoviška cesta 9
1351 Brezovica pri Ljubljani

GSM: +386 (0)70 377 720
GSM: +386 (0)31 377 720
E-pošta:prodajni.salon@brau.si

IBAN SI56 0316 0100 0886 519 (SKB d.d.)
Matična številka: 2336316000
Davčna številka: SI 75408686
Delovni čas: pon – pet od 8 do 16 ure

Vse pravice pridržane © | Brau d.o.o. 2024 - Stroji in oprema za sodobnega kmeta
splošni pogoji
politika zasebnosti
Izdelava spletne strani - Digital.si