Mešalno-krmilna prikolica, ki “paše” na vsako kmetijo

In Novice by Maša Urbanija

Želja vsakega kmeta je, da si težko delo odvzema, mešanja  in razdelitve krme maksimalno poenostavi.
Ker je olajšanje dela kmetom glavno vodilo italijanskega proizvajalca mešalno-krmilnih vozov Sgariboldi , so ustvarili natanko takšne stroje, kot jih živinorejci potrebujete na svojih kmetijah za enostaven potek priprave krmne mešanice in razdelitve obroka.

Poleg tega vam vozovi Sgariboldi zagotavljajo še prihranek pri gorivu, skrajšan čas dela, krmna mešanica pa je mehka in hranilna in jo živali brez prebiranja zaužijejo.

Povečana ješčnost pri živalih poveča prirast in pridelano količino mleka.


Najbolj priljubljeni modeli Sgariboldi mešalno-krmilnih
prikolic so zagotovo horizontalne
MONOFEEDER prikolice


Enostavno nalaganje mešalno-krmilnega voza Sgariboldi.

ZAKAJ JE SGARIBOLDI MEŠALNO-KRMILNA PRIKOLICA MONOFEEDER PRAVA ZA VAS?

  • V prvi vrsti je pomemben PREHRANSKI VIDIK krmne mešanice. Pripravljena krma je homogena, mehka in material je zrezan na pravo dolžino. 
  • Sgariboldijev patentiran sistem mešanja Twin-Flow premika material v mešalni kadi tako, da se zmeša v kratkem času, kar zagotovi visoko stopnjo homogenosti.
    in vam omogoča tudi to, da vse živali zaužijejo načrtovan obrok.
  • Ker je krma pripravljena hitro, se material ne segreva, zato ohranja svojo hranljivost, ki jo živali potrebujejo za polnovreden in zdrav obrok.
  • Med mešanjem je pritisk na krmo vedno majhen, saj material ni nikoli “stisnjen” ob stene kadi, zato je pripravljena mešanica izjemno mehka in jo živali z veseljem zaužijejo.
  • Učinkovito rezanje z noži na polžu in proti-noži na dnu mešalne kadi, ne poškoduje strukture vlaken materiala.

ZAKAJ JE SGARIBOLDI STROJ BOLJŠI OD KONKURENČNIH MEŠALNO-KRMILNIH VOZOV?
Je stroj, ki bo težko vsakdanje delo priprave in razdelitve krmne mešanice  spremenil v HITRO, ENOSTAVNO in UČINKOVITO delo.

Ker stroj odlikuje 1 horizontalen polž, je posledično zmanjšana obraba delov in manj zlomov, kar pomeni, da prihranite pri stroških vzdrževanja.


Sgariboldi mešalno-krmilna prikolica brez freze (levo) in s frezo.

Stroj ima lastno hidravliko, kar pomeni, da je popolnoma neodvisen od traktorske hidravlike.
Krmiljenje poteka s t.i. Bowden pletenicami in hidravličnimi ventili, kar pomeni, da namestite krmilne ročice v kabino traktorja in že udobno upravljate s strojem – maksimalno udobje.


Enostavno razdeljevanje krme s Sgariboldi strojem.


Odvzem silaže s Sgariboldi mešalno-krmilno prikolico.

KATER VRSTE SGARIBOLDI STROJA JE PRIMEREN ZA VAŠO KMETIJO?

Horizontalna tehnologija – MONOFEEDER je idealna za vse, ki pripravljate krmno mešanico na osnovi koruzne in travne silaže.
Horizontalni sistem mešanja krme temelji na enem velikem horizontalnem polžu, deflektorju, enem menjalniku, lastnem hidravličnem sistemu, ki omogočajo manjšo obrabo in poškodbo delov, manjšo porabo goriva, manj stroškov vzdrževanja in manjši vpliv na okolje.

Sistem dvojnega pretoka TWIN-FLOW omogoča premikanje krme in sprednjega in zadnjega dela mešalne kadi proti sredini v obliki osmice, kar zagotavlja hitrejše in kakovostno mešanje krmne mešanice, ki ohranja visoko hranilno vrednost.

Vertikalna tehnologija VS.2 je popoln stroj za hiter razrez bal vseh oblik, velikosti in teže
Konusni polž skupaj s posebnimi noži omogoča razrez dolge vlaknaste krme, ohranjanje odlične hranilne vrednosti in mehkobe krme, hiter razrez bal pa preprečuje nezaželeno segrevanje krmne mešanice.
Posebna zasnova in oblika mešalne kadi ter stranskih izmetov, omogoča enakomerno in natančno doziranje pripravljene krmne mešanice.

 

Naš cilj je živinorejcu ponuditi stroj, ki ga bo z veseljem uporabljal prav vsak dan in mu bo olajšal zahtevno delo.
Zato vsak stroj prilagodimo vam in vašim potrebam na kmetiji.


Pokličite nas na 070 377 720 za več informacij o tem, kako lahko Sgariboldi mešalno-krmilna prikolica pomaga na vaši kmetiji.