Schäffer nakladalnika, ki sta v enem dnevu pretovorila kar 2.000 ton žita

In Novice by Maša Urbanija

Podjetje Flavius Parneu Tamaș, ki trguje z žitom, ima sedež v mestu Biled na skrajnem zahodu Romunije. Podjetje je leta 2021 trgovalo s kar 110.000 tonami žita.

Ključno vlogo v tem poslu imata dva Schäffer teleskopska kolesna nakladalnika 8620 T, ki sta postala nepogrešljiva pomočnika. Njun rekord dneva je nakladanje 2.000 ton žita, kar ustreza zmogljivosti 74 tovornjakom.

VEČ O PODJETJU
42-letni trgovec z žitom je s sredstvi Evropske Unije nekdanji žitni terminal v Biledu spremenil v profesionalno trgovsko središče. Partnerji podjetja Flavius Parneu Tamaș so veliki trgovci in kmetje.
Kmetje lahko njegove objekte uporabljajo za skladiščenje žita, ko so cene nizke, in s prodajo počakajo, dokler niso pogoji ugodnejši. Objekt Biled, ki ima ugoden dostop do avtocestne in železniške infrastrukture, na površini 7,5 ha ponuja veliko skladiščnega prostora ter štiri zabojnike kapacitete 5.000 ton. Skupna zmogljivost objekta je 50.000 ton.
Flavius Parneu Tamaș iz svoje pisarne komunicira z velikimi žitnimi borzami v New Yorku, Parizu in Londonu.

VLOGA SCHÄFFER NAKLADALNIKOV
Vendar pa je pri tem velikem trgovskem podjetju impresivno dejstvo, da ves material prevažata le dva teleskopska kolesna nakladalnika Schäffer – modela 8620 T. Stroja sta bila dobavljena od podjetja FarmTech, ekskluzivnega uvoznika podjetja Schäffer v Romuniji. 

KAJ MENIJO UPORABNIKI O SCHÄFFER NAKLADALNIKIH?
“Z vodjo trgovskega središča sva bila mnenja da so Schäffer stroji najboljša rešitev za naše podjetje in njegove izzive. So zanesljivi in vsestranski ter zelo primerni za uporabo v notranjosti žitnih skladišč. V teh halah je veliko stebrov, zato morajo biti nakladalniki zelo okretni, da se lahko varno premikajo. Naši Schäffer teleskopski nakladalniki se pri tem odlično obnesejo,” pravi trgovec. “In odkrito povedano, nisem videl nobenega drugega nakladalnika, ki bi bil okretnejši od teh dveh, ki zanesljivo delujeta skoraj ves dan in hkrati izpolnjujeta najzahtevnejše kriterije

S Schäfferjevim nakladalnikom sem se prvič srečal na začetku svoje kariere. Na podlagi te izkušnje sem vedel, da bomo za največjo učinkovitost in produktivnost potrebovali Schäffer.

Zato ta stroj priporočam vsem kmetom, tudi tistim, ki se ne ukvarjajo s pretovorom težkih materialov.”
Datumi dobave so pri trgovanju z žitom ključnega pomena, njihovo upoštevanje pa je stvar logistike. “V naših pogodbah se dogovorimo, da bomo vlak napolnili v 48 urah. Naš rekordni dosežek je bil približno 2.000 ton v enem samem dnevu. To pomeni 74 tovornjakov.

Kot vidite, si ne moremo privoščiti nobenega izpada. Ko je en tovornjak napolnjen, že čaka naslednji. Drugo pomembno dejstvo je visoka raven udobja za upravljavca. To je pomembno, ker vozniki na stroju preživijo veliko časa,” pravi Flavius. Če bo njegovo podjetje še naprej raslo po načrtih, bo investiral v več Schäfferjevih nakladalnikov.

Tudi vi želite svojo kmetijo posodobiti s Schäffer zgibnim nakladalnikom? Pokličite nas na 070 377 720 ali nam pišite na prodajni.salon@brau.si.