Izberite kakovosten stroj za hitro pripravo najkvalitetnejše krme. Prepustite mešanje krme stroju ter tako zmanjšajte stroške priprave, prihranite čas, povečajte količino mleka in prirast. Serija DF je na voljo v različnih dimenzijah in je primerna tako za velike kot tudi manjše kmetije. Njena posebnost je izjemno napredna Monofeeder tehnologija. Vsak stroj prilagodimo uporabniku, zato nas pokličite ali oddajte povpraševanje na dnu strani.

Več o Monofeeder tehnologiji – sistem dvojnega pretoka

Monofeeder krmilno mešalni sistem je zaznamoval prihod nove generacije strojev, ki zagotavljajo maksimalno produktivnost s precejšnjim zmanjšanjem stroškov. To rešitev cenijo rejci po vsem svetu že več kot dvajset let. Sistem Monofeeder predstavlja uporabo enega samega velikega polža, kar daje velike prednosti.

Uporaba edinstvenega vrtljivega elementa ob odpravi nekaterih mehansko gibljivih delov, kot npr. zobniki in verige, ki so bili najpogostejši vzrok nenadnih zlomov in zmanjšanja moči pogona. Posledično to pomeni velik prihranek pri gorivu, nižje stroške vzdrževanja in rezervnih delov. Sistem Monofeeder omogoča tudi izdelavo strojev, ki so najbolj kompaktne velikosti na trgu. Ozka in izredno nizka oblika mešalne kadi omogoča upravljalcu dostop tudi v najbolj tesnih prostorih.

Horizontalni polž z nasproti si ležečimi spiralami omogoča izjemno učinkovito rezanje, ki deluje v posebni mešalni posodi z različnim volumnom in določa dvojni aktivni pretok sestavi iz sprednjega in zadnjega dela proti sredini mešalne posode. Odlična, izračunana, kompleksna, a zelo preprosta zasnova sistema zagotavlja najvišjo kakovost mešanja. En polž je torej pravo »bistvo« celotnega sistema.

Njegove široke spirale s posebnimi noži, zasnovanimi v podjetju Sgariboldi, zagotavljajo premikanje v dveh vrtečih smereh, kar omogoča mešanici, da se premeša v enem postopku, to pa zagotavlja odlično in učinkovito rezanje in neprimerljivo homogeno mešanje.

V notranjosti mešalne posode se tako nahaja distribucijska ročica, prav tako zasnovana in patentirana v podjetju Sgariboldi, ki zagotavlja pravilen pretok krmne mešanice v notranjosti mešalne posode, s čimer se zmanjša čas mešanja in odpravlja mrtve točke, kar je zelo pogost pojav pri prikolicah z več polži. Zaradi tega polž pri mešalno-krmilni prikolici Monofeeder deluje enostavno in hitro tudi pri rezanju in mešanju vseh vrst bal in z največjo možno izrabo razpoložljivega obsega.

Mehka, homogena, sveža in popolnoma zrezana krmna mešanica, ki ne vpliva na posamezne komponente hranilno vrednost in izboljšuje kakovost voluminozne krme. Nežna obdelava pridelkov ohranja vrednost krme in preprečuje pregrevanje končne mešanice.

Povzetek prednosti:

  • optimizacija končne kvalitete krmne mešanice
  • visoka obratovalna zanesljivost
  • učinkovito zmanjšanje stroškov
  • maksimalna zmogljivost

Glavne značilnosti:

MONO DF s samodejnim nakladalnim sistemom (frezo) je na voljo s prostornino od 7 do 22 m3. Gre za kombinacijo praktičnega in učinkovitega nakladalnega sistema za izkoriščanje celotnega potenciala stroja, tudi pri majhnih in srednje velikih kmetijah. Na voljo je tudi v stacionarni verziji, katero poganja dizelski ali električni motor.

S frezo je možno natančno in enakomerno odvzemati krmo tako iz silosov kot iz bal. Kombinacija odlične lastnosti različice ST s učinkovito samo-nakladalno roko, uvrščajo MONO DF v enega izmed najbolje prodajanih in najbolj cenjenih krmilnih voz na trgu. Njegova kompaktna velikost omogoča enostavno manevriranje tudi v ozkih prehodih. Natančna zasnova oblike kadi, ustrezno ohišje in razporeditev nožev skupaj z zelo veliko močjo, omogoča popoln naklad vseh sestavin. To zagotavlja gladek in enoten rez pri odvzemu silaže, kar preprečuje ustvarjanje plesni in gnilobe. Zadnji ščit je oblikovan na enostaven način in omogoča pobiranje proizvoda do dna tako, da imamo popolnoma čista tla. Nakladalni boben in pomožne funkcije, ki upravljajo ločene hidravlične sisteme, skupaj z elektronskim sistemom tehtanja in široko paleto dodatne opreme, lahko zadovolji tudi najzahtevnejšega kupca.

Zadaj je drsna zaščita za polž, ki se dviga ali spušča s spreminjanjem položaja nakladalne roke (freze). Tako onemogoča kakršenkoli stik z mešalnim polžem hkrati pa še vedno omogoča optimalen odvzem sestavin.

 

KATALOG

 

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej