HORIZONTALNA TEHNOLOGIJA - MONOFEEDER
-idealna za živinorejce, ki pripravljate krmo na osnovi koruzne in travne silaže-

Patentiran sistem mešanja krme temelji na enem velikem horizontalnem polžu, deflektorju, enem menjalniku, lastnem hidravličnem sistemu, ki omogočajo:

  • manjšo obrabo in poškodbo delov
  • manjšo porabo goriva
  • manj stroškov vzdrževanja
  • manjši vpliv na okolje

KAKO DELUJE SISTEM MEŠANJA?
Sistem dvojnega pretoka omogoča premikanje krme iz sprednjega in zadnjega dela mešalne kadi proti sredini v obliki osmice, kar zagotavlja hitrejše in kakovostno mešanje krmne mešanice, ki ohranja visoko hranilno vrednost.
Rezultat je MEHKA in HOMOGENA KRMA, ki jo živali zaužijejo brez prebiranja.

MANJ ZLOMOV IN MANJŠA OBRABA
Uporaba edinstvenega vrtljivega elementa ob odpravi nekaterih mehansko gibljivih delov, kot npr. zobniki in verige, ki so bili najpogostejši vzrok nenadnih zlomov in zmanjšanja moči pogona. Posledično to pomeni velik prihranek pri gorivu, nižje stroške vzdrževanja in prihranek pri nakupu rezervnih delov.

EDINSTVENA KOMPAKTNA VELIKOST STROJA
Sistem Monofeeder omogoča tudi izdelavo strojev, ki so najbolj kompaktne velikosti na trgu. Ozka in izredno nizka oblika mešalne kadi omogočata upravljalcu dostop tudi v najbolj zaprtih prostorih.

IZJEMNA FILOZOFIJA MEŠANJA
Horizontalni polž z nasproti si ležečimi spiralami omogoča izjemno učinkovito rezanje, ki deluje v posebni mešalni posodi z različnim volumnom in določa dvojni aktivni pretok sestavin iz sprednjega in zadnjega dela proti sredini mešalne posode. Odlična, izračunana, kompleksna, a zelo preprosta zasnova sistema zagotavlja najvišjo kakovost mešanja. En polž je torej pravo »bistvo« celotnega sistema.

POSEBNI NOŽI, ZASNOVANI V PODJETJU SGARIBOLDI
Široke spirale polža s posebnimi noži zagotavljajo premikanje v dveh vrtečih smereh, kar omogoča mešanici, da se premeša v enem postopku, to pa zagotavlja odlično in učinkovito rezanje in neprimerljivo homogeno mešanje.

V notranjosti mešalne posode se tako nahaja distribucijska ročica, prav tako zasnovana in patentirana v podjetju Sgariboldi, ki zagotavlja pravilen pretok krmne mešanice v notranjosti mešalne posode, s čimer se zmanjša čas mešanja in odpravlja mrtve točke, kar je zelo pogost pojav pri prikolicah z več polži. Zaradi tega polž pri mešalno-krmilni prikolici Monofeeder deluje enostavno in hitro tudi pri rezanju in mešanju vseh vrst bal in z največjo možno izrabo razpoložljivega obsega.

REZULTAT MEŠANJA
Mehka
, homogena, sveža in popolnoma zrezana krmna mešanica, ki ne vpliva na posamezne komponente hranilno vrednost in izboljšuje kakovost voluminozne krme. Nežna obdelava pridelkov ohranja vrednost krme in preprečuje pregrevanje končne mešanice.

MONOFEEDER ST
MONO ST brez nakladalnega sistema (freze) je na voljo s prostornino od 7 do 26 m3. Sistem MONOFEEDER omogoča izdelavo najbolj kompaktnih strojev na trgu - ozke dimenzije in nizka višina vam omogočata udobno vožnjo tudi v najbolj zaprtih prostorih.
Opremljen s samostojnim hidravličnim sistemom, elektronskim sistemom za tehtanje, mehansko ročno zavoro in prvovrstnimi standardnimi komponentami vam stroj zagotavlja učinkovitost v vsaki situaciji. Na voljo je tudi kot stacionarni z elektromotorjem ali dizelskim motorjem.

Natančna zasnova oblike kadi, ustrezno ohišje in razporeditev nožev v kombinaciji z veliko močjo, omogoča popoln naklad vseh sestavin. To zagotavlja gladek in enoten rez pri odvzemu silaže, kar preprečuje nastajanje plesni in gnilobe. Zadnji ščit je oblikovan na enostaven način in omogoča natančno pobiranje krme po dnu stroja, tako da imate tla popolnoma čista.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej