Pick-up zgrabljalniki s transportnim trakom nove generacije za vse pridelovalce lucerne in kakovostnega sena

Serija Pick-up zgrabljalnikov s transportnim trakom ROC se ponaša z edinstvenim sistemom pobiralne naprave in traku, ki omogočajo pobiranje redi katerekoli širine ali konfiguracije, ne da bi to pomenilo selektivnost vrste. Zgrabljalniki nežno poberejo pridelek in ob tem poberejo presenetljivo malo umazanije ali tujkov. Po dvigu pridelka se ta razporedi po samoočiščevalnem traku, ki ne zahteva urnega ali dnevnega vzdrževanja. Vrste redi so rahle in puhaste, kar zagotavlja hitro in enakomerno sušenje. Delovne širine stroja so od 3,80 m – 12,20 m.

Pick-up zgrabljalnik s transportnim trakom ROC RT 950 predstavlja simbol revolucionarnega sistema grabljenja. Glavno razliko v primerjavi s tradicionalnimi zgrabljalniki predstavlja sistem pobiranja: ROC RT 950 pridelek dvigne, da ga nato prenese na transportni trak, medtem ko tradicionalni zgrabljalnik povlečejo pridelek po tleh.

Ta razlika vodi do:

  • manj lomljenja sena in višjo kakovost. Zaradi sušenja na soncu postajajo peclji lucerne, ki podpirajo listje, zelo krhki. Če pobirate pridelke z uporabo tradicionalnih vrtavkastih zgrabljalnikov in še posebej brez rose, so majhni peclji bolj podvrženi lomljenju. To povzroča izgubo listov in posledično izgubo pomembnih beljakovin za krmljenje živali. Nasprotno, z uporabo sistema ROC se pridelek dvigne in nežno položi na trak, da se lahko transportira in odloži centralno brez poškodb. Poleg tega so naši testi pokazali, da je v notranjosti odlagališča manjša količina zemlje in prodnikov, kar omogoča doseganje neprimerljive kakovosti proizvodov;
  • manjše izgube izdelkov. Ob prisotnosti kolesnic ali lukenj tradicionalni zgrabljalniki med vlečenjem pridelkov običajno puščajo na zemlji del proizvoda. Nasprotno, z našo revolucionarnim Pick-up zgrabljalnikom s transportnim trakom se pridelek dvigne na trak in se ne vleče po tleh, kot se običajno dogaja pri tradicionalnih zgrabljalnikih;
  • manj škode za svežo rast pridelka. V normalnih pogojih, že po 2 ali 3 dneh po košnji pridelka, nekatere vrste pridelkov, kot je lucerna, proizvajajo svežo rast, sestavljeno iz majhnih poganjke in nekaterih listov. V teh pogojih rotacijski zgrabljalniki pogosto zlomijo majhne poganjke, kar povzroča zamudo pri rasti in s tem pri žetvi, kar pomeni, da je ob koncu sezone zamik za nekaj tednov oziroma v sezoni ena košnja manj.

Poleg že omenjenih razlik z drugimi zgrabljalniki, je potrebno poudariti tudi stroškovne razlike. Za delo z zgrabljalnikom RT 950 pravzaprav potrebujete traktor 90 KM za oblikovanje vrste redi vsakih 9,5 metrov, kar posledično pomeni znatno zmanjšanje porabe. Ne omejuje vas širina stroja, saj lahko z zgrabljalnikom poberete 2, 3, 4 ali 5 predhodno že narejenih vrst redi in nato naredite eno samo tudi vsakih 40 m.

Zgrabljalnik RT 950 predstavlja vsestranskost, saj omogoča možnost odlaganja enega pasu na desno stran in enega pasu na levo stran ali odlaganje obeh pasov na desno ali levo stran. Kar posledično pomeni, da se izboljša učinkovitost baliranja ter zmanjša delovne ure in porabo strojev. Nadaljnja prednost je izogibanje nočnemu delu, ki je bolj drag in s strani delavcev nezaželen, ter omogoča tudi grabljanje bolj učinkovitih pridelkov kot je lucerna. Z osredotočenjem  na delo podnevi, je pridelek bolj suh in enakomeren, kar je težko dosegljivo v primeru namočenega pridelka zaradi rose.

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej