Pick-up zgrabljalniki s transportnim trakom nove generacije za vse pridelovalce lucerne in kakovostnega sena

Serija Pick-up zgrabljalnikov s transportnim trakom ROC se ponaša z edinstvenim sistemom pobiralne naprave in traku, ki omogočajo pobiranje redi katerekoli širine ali konfiguracije, ne da bi to pomenilo selektivnost vrste. Zgrabljalniki nežno poberejo pridelek in ob tem poberejo presenetljivo malo umazanije ali tujkov. Po dvigu pridelka se ta razporedi po samoočiščevalnem traku, ki ne zahteva urnega ali dnevnega vzdrževanja. Vrste redi so rahle in puhaste, kar zagotavlja hitro in enakomerno sušenje. Delovne širine stroja so od 3,80 m – 12,20 m.

Pick-up zgrabljalnik s transportnim trakom ROC RT 1000 predstavlja simbol revolucionarnega koncepta grabljanja. Bistvena razlika je v načinu pobiranja oz. grabljanja: ROC RT 1000 dvigne pridelek in ga prepelje na tekoči trak medtem ko tradicionalne grablje vlečejo pridelek k zgrabljenemu redu. Opis razlik:

  • manjše lomljenje sena in višja kakovost. Zaradi sušenja na soncu ima lucerna krhka stebla, prav tako pa krhki postanejo tudi listi. Če se pridelek pobere s klasičnim rotacijskimi zgrabljalnikom, predvsem v odsotnosti rose, so stebla pridelka veliko bolj krhka oz. lomljiva. To lahko povzroči izgubo listov in posledično izgubo pomembnih beljakovin za živalsko krmo. V nasprotju s ostalimi zgrabljalniki pa lahko s ROC Pick-up zgrabljalnikom s transportnim trakom pridelek dvignemo in nežno položimo na trak, če želimo pridelek prepeljati do zgrabka brez poškodovanja. Poleg tega so testi pokazali, da je s tovrstnim zgrabljalnikom v zgrabku veliko manjša količina zemlje in kamnov, kar omogoča doseganje neprimerljive kakovosti proizvoda.
  • manjša izguba pridelka. Klasični zgrabljalniki zaradi kolesnic in lukenj vlečejo pridelek po tleh, pri tem pa ga delno tudi puščajo. Pri ROC pick-up zgrabljalniku s transportnim trakom to ni mogoče, saj se pridelek takoj dvigne od tal na trak. Tako tudi ne pride do nepotrebnega vlečenja po tleh.
  • manj povzročene škode novo rastočim rastlinam. V normalnih pogojih, 2-3 dni po košnji, začnejo nekatere rastline poganjati nova stebelca in liste. Klasični zgrabljalniki poškodujejo novo rastle poganjke, kar lahko povzroči zamudo v rasti ter posledično eno košnjo manj.

Poleg različnih sistemov pobiranja, je pomembno poudariti tudi razlike v stroških. Za grabljanje površine 10 m je potreben le en traktor moči 100 konjev, kar pomeni tudi znatno znižanje porabe goriva. Prav tako omogoča znižanje stroškov grabljenja zadnjih pridelkov, ko je pridelka na hektar manjši kot 2 toni. Ni se potrebno zanašati na širino stroja, saj je možno narediti 2,3,4 ali 5 pobiranj, s pobiranjem prejšnjih redov, brez morebitne izgube kvalitete pridelka, ter da lahko oblikujete eden red na vsakih 40 m. Prav tako je idealno, da se redi oblikujejo na območju, kjer je bil pridelek že pobran. Npr. dva od treh redov so lahko v drugi smeri kot tretji in obratno.

To omogoča najboljšo izvedbo pobiranja v letu, saj se znižajo tudi ure dela in posledično poraba strojev za pobiranje.

Poleg tega, ROC RT 1000 omogoča pobiranje krhkih pridelkov podnevi, s čimer se pobiralec izogne delu ponoči, kar je dražje ter s strani delavcev nezaželeno, izogne pa tudi rosi.

 

 

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej