Pick-up zgrabljalniki s transportnim trakom nove generacije za vse pridelovalce lucerne in kakovostnega sena

Serija Pick-up zgrabljalnikov s transportnim trakom ROC se ponaša z edinstvenim sistemom pobiralne naprave in traku, ki omogočajo pobiranje redi katerekoli širine ali konfiguracije, ne da bi to pomenilo selektivnost vrste. Zgrabljalniki nežno poberejo pridelek in ob tem poberejo presenetljivo malo umazanije ali tujkov. Po dvigu pridelka se ta razporedi po samoočiščevalnem traku, ki ne zahteva urnega ali dnevnega vzdrževanja. Vrste redi so rahle in puhaste, kar zagotavlja hitro in enakomerno sušenje. Delovne širine stroja so od 3,80 m – 12,20 m.

Pick-up zgrabljalnik s transportnim trakom ROC RT 870 predstavlja simbol revolucionarnega koncepta grabljanja. Bistvena razlika je v načinu pobiranja oz. grabljanja: ROC RT 870 dvigne pridelek in ga prepelje na tekoči trak medtem ko tradicionalne grablje vlečejo pridelek k zgrabljenemu redu. Opis razlik:

  • manjše lomljenje sena in višja kakovost. Zaradi sušenja na soncu ima lucerna krhka stebla, prav tako pa krhki postanejo tudi listi. Če se pridelek pobere s klasičnim rotacijskimi zgrabljalnikom, predvsem v odsotnosti rose, so stebla pridelka veliko bolj krhka oz. lomljiva. To lahko povzroči izgubo listov in posledično izgubo pomembnih beljakovin za živalsko krmo. V nasprotju s ostalimi zgrabljalniki pa lahko s ROC pick-up zgrabljalnikom s transportnim trakom pridelek dvignemo in nežno položimo na trak, če želimo pridelek prepeljati do zgrabka brez poškodovanja. Poleg tega so testi pokazali, da je s tovrstnim zgrabljalnikom v zgrabku veliko manjša količina zemlje in kamnov, kar omogoča doseganje neprimerljive kakovosti proizvoda.
  • manjša izguba pridelka. Klasični zgrabljalniki zaradi kolesnic in lukenj vlečejo pridelek po tleh, pri tem pa ga delno tudi puščajo. Pri ROC Pick-up zgrabljalnikom s transportnim trakom to ni mogoče, saj se pridelek takoj dvigne od tal na trak. Tako tudi ne pride do nepotrebnega vlečenja pridelka po tleh.
  • manj povzročene škode novo rastočim rastlinam. V normalnih pogojih, 2-3 dni po košnji, začnejo nekatere rastline poganjati nova stebelca in liste. Klasični zgrabljalniki poškodujejo novo rastle poganjke, kar lahko povzroči zamudo v rasti ter posledično eno košnjo manj.

Stroj omogoča še naslednje prednosti:

  • možnost povečanja delovnih ur istih strojev, kar pomeni zmanjšanje števila strojev potrebnih za delo. V primerjavi s klasičnimi zgrabljalniki, zgrabljalniki RT serije omogočajo nežno ravnanje s pridelkom, prav tako pa podaljšajo delovni čas tudi do 2 uri dnevno v večini primerov. Ta sistem ima kar nekaj prednosti. Kot prvo omogoča delo z uporabo manj grabelj ter tudi manjšim številom traktorjev, pri tem se zmanjša tudi število delavcev. Nadaljnja prednost je izogibanje nočnemu delu, ki je bolj drag in s strani delavcev nezaželen. Z osredotočenjem  na delo podnevi, je pridelek bolj suh in enakomeren, kar je težko dosegljivo v primeru namočenega pridelka zaradi rose.
  • brez mokrišč pod redi. S večino klasičnih zgrabljalnikov pridelki niso povsem obrnjeni v območju kjer so redi. Krma, ki leži na tleh postane vlažna, kar povzroči problem pri skladiščenju bal. RT 870 premaga ta problem saj je stroj zasnovan, da pobere pridelek v širini 7,6 m, čemur gre zahvala trem pobiralcem, ki dvignejo ves pridelek, kateri je nato spuščen za traktorjem v formaciji enega reda v sredini pobiranja. To omogoča mehek in enakomeren red.
  • manjša dimenzija. V primerjavi s klasičnimi zgrabljalniki iste širine, je RT 870 edini na trgu opremljen s sistemom vzmetenja na zadnjih kolesih: ko se enkrat zloži (brez potrebe po demontaži) meri v širino 2,55 m in v višino 3,0 m in ne presega 5,10 m v dolžino. To omogoča potovanje brez omejitev in dovoljenj.

 

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej

Leave a Comment