Pick-up zgrabljalniki s transportnim trakom nove generacije za vse pridelovalce lucerne in kakovostnega sena

Serija Pick-up zgrabljalnikov s transportnim trakom ROC se ponaša z edinstvenim sistemom pobiralne naprave in traku, ki omogočajo pobiranje redi katerekoli širine ali konfiguracije, ne da bi to pomenilo selektivnost vrste. Zgrabljalniki nežno poberejo pridelek in ob tem poberejo presenetljivo malo umazanije ali tujkov. Po dvigu pridelka se ta razporedi po samoočiščevalnem traku, ki ne zahteva urnega ali dnevnega vzdrževanja. Vrste redi so rahle in puhaste, kar zagotavlja hitro in enakomerno sušenje. Delovne širine stroja so od 3,80 m – 12,20 m.

Pick-up zgrabljalnik s transportnim trakom ROC 840 predstavlja simbol revolucionarnega koncepta grabljanja zaradi uporabe pred namenskim traktorjem. Ima spremenljivo delovno širino, ki obsega od 5,9 m do 8,35 m, zaradi dvojne hidravlične roke, ki omogoča spreminjanje širine med dvema zgrabkoma, tudi med delom, brez potrebnega zaustavljanja stroja. Ta sistem omogoča možnost odlaganja enega pasu na desno stran in enega pasu na levo stran ali odlaganje obeh pasov na desno ali levo stran, medtem ko so zgrabki ločeni in daleč narazen, zgrabljalnik omogoča raztovarjanje pridelka med dvema elementoma, ali raztovarjanje en pas zgrabka na desno stran in en pas zgrabka na sredino ali en pas zgrabka na levo stran in en pas zgrabka na sredino in tudi na obeh straneh. Največja razlika, v primerjavi s klasičnimi zgrabljalniki, je v sistemu grabljanja: RT 840 dvigne pridelek z namenom, da ga naloži na tekoči trak, medtem ko klasične zgrabljalniki pridelek vlečejo po tleh. Zgrabljalnik RT 840 omogoča tudi uporabo pri vzvratni vožnji ali pa spredaj pred traktorjem (le me uporabo na polju). Temu tudi sledijo razlike:

  • manjše lomljenje sena in onesnaženja pridelka, povzročenega zaradi traktorskih koles. RT 840 je edini zgrabljalnik v RT seriji, ki ima možnost priklopa na sprednji del traktorja, lahko pa se ga uporablja tudi pri vzvratni vožnji, brez nepotrebnega teptanja pridelka s kolesi. To je še posebno pomembno v primeru, ko je pridelek popolnoma razgrnjen po tleh in ko imamo opravka z uporabo zgrabljalnika, ki ima manj kot 6 m širine, saj širina traktorskih koles zlahka doseže 20-25% zgrabljene širine, pri čemer se potepta ista vrednost procentov sena še predno se prične žetev.
  • delovna površina na manjših poljih; primarno je veliko lažje kontrolirati delovno površino, če se uporablja zgrabljalnik, ki je nameščen pred traktorjem, s čimer se zmanjša tudi utrujenost upravljavca.
  • manjše lomljenje sena in višja kakovost. Zaradi sušenja na soncu ima lucerna krhka stebla, prav tako pa krhki postanejo tudi listi. Če se pridelek pobere s klasičnim rotacijskimi zgrabljalnikom, predvsem v odsotnosti rose, so stebla pridelka veliko bolj krhka oz. lomljiva. To lahko povzroči izgubo listov in posledično izgubo pomembnih beljakovin za živalsko krmo. V nasprotju s ostalimi zgrabljalniki pa lahko s ROC Pick-up zgrabljalnikom s transportnim trakom pridelek dvignemo in nežno položimo na trak, če želimo pridelek prepeljati do zgrabka brez poškodovanja. Poleg tega so testi pokazali, da je s tovrstnim zgrabljalnikom v zgrabku veliko manjša količina zemlje in kamnov, kar omogoča doseganje neprimerljive kakovosti proizvoda.
  • manjša izguba pridelka. Klasični zgrabljalniki zaradi kolesnic in lukenj vlečejo pridelek po tleh, pri tem pa ga delno tudi puščajo. Pri ROC tračnem zgrabljalniku to ni mogoče, saj se pridelek takoj dvigne od tal na trak. Tako tudi ne pride do nepotrebnega vlečenja po tleh.
  • manj povzročene škode novo rastočim rastlinam. V normalnih pogojih, 2-3 dni po košnji, začnejo nekatere rastline poganjati nova stebelca in liste. Klasični zgrabljalniki poškodujejo novo rastle poganjke, kar lahko povzroči zamudo v rasti ter posledično eno košnjo manj.

Poleg omenjenih ima zgrabljalnik še prednosti kot so:

  • možnost povečanja delovnih ur istih strojev, kar pomeni zmanjšanje števila strojev potrebnih za delo. V primerjavi s klasičnimi zgrabljalniki, zgrabljalniki RT serije omogočajo nežno ravnanje s pridelkom, prav tako pa podaljšajo delovni čas tudi do 2 uri dnevno v večini primerov. Ta sistem ima kar nekaj prednosti. Kot prvo omogoča delo z uporabo manj grabelj ter tudi manjšim številom traktorjev, pri tem se zmanjša tudi število delavcev. Nadaljnja prednost je izogibanje nočnemu delu, ki je bolj drag in s strani delavcev nezaželen. Z osredotočenjem na delo podnevi, je pridelek bolj suh in enakomeren, kar je težko dosegljivo v primeru namočenega pridelka zaradi rose.

 

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej