Modularno napredno vozilo je na voljo s prostornino od 11 do 17 m3 in tako primeren za majhne do srednje velike kmetije.

Je kompakten, priročen in stroškovno učinkovit. Zahvaljujoč najbolj kompaktni dimenziji na trgu, omogoča enostavno vožnjo tudi v najbolj omejenih prostorih in skozi najožje prehode.

Rešitev, ki zagotavlja skrajšanje delovnega časa in izjemne prihranke. Temelji na preizkušenem krmilno mešalnem sistemu Monofeeder. Prav tako je na voljo brez nakladalnega sistema (freze).

Glavne značilnosti:

  • dizelski motor centralno nameščen
  • pogon na sprednja kolesa s industrijsko krmilno osjo
  • dizelski motor s hladilnikom z reverzibilnim ventilatorjem

Monofeeder sistem – Sistem dvojnega pretoka

Monofeeder krmilno mešalni sistem je zaznamoval prihod nove generacije strojev, ki zagotavljajo maksimalno produktivnost s precejšnjim zmanjšanjem stroškov. To rešitev cenijo rejci po vsem svetu že več kot dvajset let. Sistem Monofeeder predstavlja uporabo enega samega velikega polža, kar daje velike prednosti.

Uporaba edinstvenega vrtljivega elementa ob odpravi nekaterih mehansko gibljivih delov, kot npr. zobniki in verige, ki so bili najpogostejši vzrok nenadnih zlomov in zmanjšanja moči pogona. Posledično to pomeni velik prihranek pri gorivu, nižje stroške vzdrževanja in rezervnih delov. Sistem Monofeeder omogoča tudi izdelavo strojev ki so najbolj kompaktne velikosti na trgu. Ozka in izredno nizka oblika mešalne kadi omogoča upravljalcu dostop tudi v najbolj zaprtih prostorih.

Povzetek prednosti:

  • optimizacija končne kvalitete krmne mešanice
  • visoka obratovalna zanesljivost
  • učinkovito zmanjšanje stroškov
  • maksimalna zmogljivost

Mešanje

Polž z nasproti si ležečimi spiralami omogoča izjemno učinkovito rezanje, ki deluje v posebni mešalni posodi z različnim volumnom in določa dvojni aktivni pretok sestavin iz sprednjega in zadnjega dela proti sredini mešalne posode. Odlična, izračunana, kompleksna, a zelo preprosta zasnova sistema zagotavlja najvišjo kakovost mešanja. En polž je torej pravo »bistvo« celotnega sistema. Njegove široke spirale s posebnimi noži, zasnovanimi v podjetju Sgariboldi, zagotavljajo premikanje v dveh vrtečih smereh, kar omogoča mešanici, da se premeša v enem postopku, to pa zagotavlja odlično in učinkovito rezanje in neprimerljivo homogeno mešanico. Znotraj mešalne posode se nahaja distribucijska ročica, prav tako zasnovana pri podjetju Sgariboldi, ki zagotavlja pravilen pretok sestavin v notranjosti mešalne posode, s čimer se zmanjša čas mešanja in odpravi mrtve točke, ki so značilne pri vozovih z več polži. Ta tehnika je najboljša na trgu in rezultat, ki nastane je mehka, homogena, sveža in popolno rezana mešanica, ki ne spremeni hranilne vrednosti vmešanih sestavin, vendar poveča kvaliteto krme. Nežna obdelava proizvodov prav tako zagotavlja ohranjanje odlične vrednosti krme in preprečuje pregrevanje končne mešanice.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Vaše podatke bomo uporabili zgolj za povratne informacije in obvestila podjetja Brau d.o.o..
Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej