ŠTIRJE NOVI KOMPAKTNI IN SREDNJI TELESKOPSKI NAKLADNIKI SCHÄFFER

In Novice by Aleš Urbanija

Schäffer predstavlja obsežno posodobitev kompaktne in srednje serije teleskopskih nakladalnikov. Vključuje modele 3650 T, 4670 T, 5680 T in 6680 T. Stroji spadajo v razred moči 37-55 kW (50-75 KM) z delovno maso od 3,7 do 6,3 tone. Vsi novi stroji izpolnjujejo zahteve stopnje emisije izpušnih plinov stopnje V z uporabo dizelskega oksidacijskega katalizatorja (DOC) in filtra za trdne delce (DPF).

3650 T je najbolj kompaktni teleskopski nakladalec na kolesih v Schäffer ponudbi z višino dviga 3,85m. Nakladalnik s težo od 3,6 do 3,8 t je izjemno vodljiv in okreten stroj z dvema različnima motorjema, hitrostjo in voznikovo platformo. Stranka ima na izbiro med motorjem Kubota s 50 ali 58 KM, največjo hitrostjo 20 ali 28 km / h in zaščitno streho ali kabino. To omogoča, da je stroj idealno prilagojen zahtevam stranke.

S 4670 T Schäffer ponuja zmogljiv teleskopski nakladalec na kolesih, ki ga poganja 66 KM Kubota 4-valjni motor. Kompaktne dimenzije stroja – skupna višina le 2,25 m – nudijo idealne pogoje za uporabo v zaprtih prostorih. Višina dviga 4,30 m in močna delovna hidravlika sta osnova za zmogljiva nakladalna dela na tem 4-tonskem nakladalcu.

Novi 5680 T poganja turbo dizelski motor Deutz s 75 KM in ima višino dviga 4,74 m. Novi 5680 T je opremljen s hidravličnim sistemom, ki omogoča njegovo delovanje pri visoki hitrosti. Nova, večja kabina nudi obilo udobja za dolge delovne dni in boljšo vsestransko vidljivost. Zgibni zglob v kombinaciji z nihajno zadnjo osjo zagotavlja popolno stabilnost. Kot pri vseh Schäffer kolesnih teleskopskih nakladalnikih je tudi 5680 T opremljen z zavorami z majhnim vzdrževanjem in majhno obrabo več lamelnih zavor ter drsni elementi Ferro Form v teleskopski roki zagotavljajo zanesljivo delovanje in nizke stroške vzdrževanja.

Schäffer 6680 T je del proizvajalčevega profesionalnega razreda. Stroj s motorjem moči 75 KM in teže 6 t je idealen za izjemno zahtevna nakladalna dela. Novost pri tem kolesnem teleskopskem nakladalniku je kabina SCV-Plus, ki se je že izkazala na večjih strojih. Velika zasteklitev, nov koncept pretoka zraka in optimizirana razporeditev stikal nudijo uporabniku nove standarde ergonomije in udobja. Stroj je zdaj serijsko opremljen z 20 ” pnevmatikami. Z dvižno zmogljivostjo 3,1 tone stroj dviga tovor do višine 4,95 m.

Vsi novi stroji so opremljeni z visoko vlečno silo (HTF). HTF samodejno uravnava potisk, tako da lahko nakladalnik poda največji potisk tudi v visoki prestavi. Poleg tega je Schäfferjeva elektronska kontrola pogona (SPT) serijsko na strojih serije 36, 46 in 56. Tu lahko izbirni potenciometer prevzame funkcijo tempomata. Nakladalnik samodejno vzdržuje konstantno hitrost ne glede na število vrtljajev motorja, kar je še posebej koristno pri delu z napravami za doziranje krme, razdelilnikom slame, mulčerjem ali metlo.

Schäffer ponuja poleg teleskopskih nakladalcev  4670 T, 5680 T in 6680 T tudi klasične kolesne nakladalce in Z-kinematiko.
3650 T je na voljo tudi kot 3650 T SLT s posebej nizko zasnovo, ki se začne na višini le 2,02 m.

 

Več o Schäffer teleskopskih nakladalnikih na: https://www.brau.si/kmetijski-nakladalniki/