Pražarna soje zmanjšuje vrednost nečistoč v zrnih in odpravlja proti-hranilne elemente, zaradi česar soja postane užitna za živali.

Prednosti pražarne soje:

  • povečuje produktivnost kmetij (npr. večja rast živine, višja proizvodnja jajc),
  • ščiti beljakovine in količino rastlinskih maščob, ki jih vsebujejo zrna, zahvaljujoč izredno nizki izpostavljenosti zrn visokim temperaturam,
  • zagotavlja homogeno praženje s stalnim gibanjem zrna med fazo praženja,
  • povečuje videz proizvoda, kar je zelo pomemben dejavnik iz komercialnega vidika,
  • zelo enostavno vzdrževanje stroja.

Pražarna soje, ki jo proizvajajo pri podjetju Mecmar omogoča proizvodnjo 2 ton/h.

Nakladanje
Soja – v našem primeru s 13% vsebnostjo vlage – vstopi v pražarno s horizontalnim polžem, ki ga poganja 0,75 kW elektromotor. Nakladanje se zlahka izvede po zaslugi  zbiralnika s senzorjem nivoja, ki je postavljen pri vhodu v horizontalnega polža. S spremenljivim rekuktorjem lahko prilagajate količino zrn, ki bodo šla v postopek praženja.

Postopek praženja
Zrna naložena skozi polž, so nato zbrana z verižnim transporterjem, ki se premika s hitrostjo 1,5 m/min. Na tej točki soja vstopi v proces praženja, kjer gre visoka temperatura pretočnega zračnega toka 250 ° C skozi zrna. Proces je hiter, končni pridelek pa je homogen, zaradi stalnega premikanja zrn med postopkom praženja.

Gorilnik
Tok vročega zraka povzroča Riello gorilnik, ki nadzira izgorevanje goriva. Stranka lahko izbira med različnimi vrstami goriva kot so: bencin, GPL, metan, itd. odvisno od njegovih potreb. Za doseganje pritiska potrebnega za proces praženja, je industrijski gorilnik skupaj s sekundarnim ventilatorjem z močjo 2,2 kW.

Ciklon (opcija)
Po obdelavi semen, zrak izstopi iz pražarne pomešan z nekaj delci (npr. prahu, ki je bil v samih zrnih soje). Če bi želeli odstraniti delce iz zraka, se lahko dobavi pražarno s ciklonom.

Sistem povrnitve toplote
Pražarna soje ima toplotni izmenjevalnik, ki omogoča predgretje svežega zraka preden preide v gorilnik. Ta konfiguracija omogoča izredno izboljšanje učinkovitosti pražarne in znižanje porabe goriva. Glavni ventilator ima moč 7,5 kW, ki ustvarja visok pretok zraka potrebnega za proces praženja.

Nadzorna plošča
Nadzorna plošča je dobavljena skupaj s strojem. Inštrumenti na kontrolni plošči omogočajo spremljanje, nadzor in nastavitev temperature zraka, temperature gorilne komore in temperaturo zrn soje. Na nadzorni plošči lahko najdete On/Off stikalo za motorje, varnostna stikala in alarme.

Poraba goriva
Okvirno potrebujete 20 L dizelskega goriva za praženje 1 tone soje.

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu sušilnic?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej