Preprosti Penetrometer, ki vam omogoča merjenje zbitosti zemlje vse do 45 cm v globino.
Sestavljen je iz odstranljivega stožca, palice z globinskimi oznakami po 7,5 cm, tlačne komore z natančnim batom, ki izmeri pritisk vse do 60 barov / 1000 psi. Premer bata in konice palice je enak, kar pomeni, da je odčitek tlaka na števcu enak tlaku, ki je izmerjen na konici palice.

Ne pozabimo: Pri merjenju morajo biti tla vlažna!

V stisnjenih tleh ni zračnih prostorov. Aerobni mikrobi žal brez kisika ne morejo zagotoviti ustreznih hranil za korenine rastlin. Te pa bodo imele dobro rast, ko bo odčitek na Penetrometru manj od 14 barov / 200 psi. Kadar je potisk v tleh večji od 21 barov / 300 psi, bomo pri večini rastlin, dobili izjemno slabe rezultate rasti.

Merilnik 0 – 60 barov vam omogoča večkratno merjenje močno stisnjenih tal, ter merjenje izboljšav, ko spreminjate kmetijske prakse. Tehnika in čas obdelave tal se mora medtem spremeniti za relativno izboljšanje.

Oznake vzdolž palice nam omogočajo, da določite upornost prodora pri različnih globinah. Pri opazovanje Penetrometra, lahko vidimo relativno zbitost zemlje pri različnih globinah.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

 

Deli naprej