CULTIRAPID EVO

Kombinirani stroj vam omogoča najvišjo produktivnost z delovno hitrostjo, ki omogoča obdelavo od 4 do 7 ha na uro glede na model, kar posledično pomeni tudi zmanjšanje stroška delovne sile.
Zaradi spredaj nameščenega podrahljača, vam stroj omogoča dvoplastno obdelovanje hkrati, do 30 cm globine s sidri in do globine 15 cm z vmesnimi diski.

Kaj pridobite s kombiniranim strojem:

- majhen ogljični odtis (manjši izpust CO2 v okolje)
- znatno zmanjšanje porabe goriva - velik prihranek
- preprečevanje erozije/odnašanje zemlje
- odličen stroj za ekološko kmetovanje
- zmanjšanje števila prehodov

Stroj je idealen za kmete, ki se ukvarjate z ekološkim kmetovanjem, saj se zaradi zaporedja delovnih elementov odlično obnese v boju proti plevelu.

Zmanjšanje števila prehodov je dosegljivo zaradi zaporedja delovnih elementov, na splošno 1 ali 2 prehoda zadostujeta, da dosežete želeno obdelavo tal za setev. 

Stroj lahko uporabljate za obdelavo njive po žetvi, celo pri celi koruzi, žitu in riževih ostankih in se pri tem ne bodo “zamašili” delovni elementi. V vseh primerih so stebla in ostanki zamešani v zgornjo plast zemlje.

Prihranili boste do 50% stroškov v primerjavi z «tradicionalnim« sistemom obdelave, ki vključuje plug in vrtavkasto brano ob upoštevanju stroškov opreme, stroškov vzdrževanja (minimalna), amortizacija (dolga življenjska doba) in stroški dela (višja produktivnost).
Pridelava primerljiva, če ne celo boljša v primerjavi s tradicionalno metodo obdelovanja. Visoka prisotnost pomešanih ostankov pridelka v zgornjo plast zemlje (do 70%) zahvaljujoč ne-obračanju plasti tal. Izboljšanje strukture tal že po nekaj letih te metode obdelovanja, bistveno poveča prisotnost živalskih organizmov v zgornjih plasteh tal, kot so deževniki in drugi mikroorganizmi. Vsestranskost različno opremljenega stroja, prehodi  brez oranja, enostavna zamenjava  vmesnih diskov  s skupino vzmeti in s prilagajanjem delovne globine so odlike tega stroja.


POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej