Tehnične lastnosti in prednosti: serija 46

 • za vse vrste tal: ilovnata, peščena, razmočena, suha, trda, rahla in lepljiva – na voljo različne roke prekopalnika. Odvisno od pogojev lahko izberete ustrezno vrsto rezil
 • osnovna obdelava in setvena priprava v enem prehodu
 • delovna globina od 15 do 35 cm
 • enakomerna delavna globina na vsej površini
 • primeren za traktorje od 125 do 250 KM
 • delovna hitrost 5 km/h
 • kvalitetno mešanje ostankov in organskih gnojil po celotni globini obdelave
 • delovna širina 300 im 350 cm

Opcijska dodatna oprema serije 46:

 • Paker valj (P) uporaba paker valja je namenjena, da stroj teče bolj gladko in kadar je zaželena lažja utrditev zgornjega sloja obdelane zemlje. Prav tako bodo tla bolj poravnana.
 • 3-točkovni hidravlični priklop/dvig (L)

Nanj lahko priključite priključke z ali brez kardanskega pogona – kat II

 • Hidravlični akumulator

Lahko priključite na standardni hidravlični cilinder, da zmanjša težo na valj, pri obdelavi na lažjih tleh ali kadar je zaželena manjša utrditev zgornjega sloja obdelane zemlje

 • Dodatne sani – lahko enostavno namestite za lažje nadziranje globine. Stroju sta kot del serijske opreme priloženi 2. Montaža in demontaža je zelo enostavna. Namestite lahko največ 4.

Koncept stroja:

Srce serije 46 je gred z lopaticami, ki opravi osnovno obdelavo. Poganja jo traktorska kardanska gred 1000 vrt/min, primeren za traktorje z močjo med 125 in 250 KM.

Pogon stroja je preko reduktorja na eni strani. Stroj nima nobenih verig. Nanj lahko priključite paker valj, frezo, vrtavkasto brano ali gredičar.

Osnovna in setvena priprava v enem prehodu, tudi v kombinaciji z sejalnico ali sadilcem.

Rotacijski prekopalnik je priklopljen na tritočkovni priklop traktorja. Takoj ko prekopalnik spustite lahko pričnete z obdelavo. Če je opremljen z paker valjem, lahko delno nosi težo stroja. Sani so nameščene na sprednjem delu stroja za nadziranje globine. Paker valj bo zemljo rahlo utrdil, hkrati pa bo ohranil odprto zračno strukturo tal. Pri uporabi rotacijskega prekopalnika ta zemljo temeljito prekoplje, brez da uniči njeno strukturo. Ko je zemlja prekopana, lahko sprejme velike količine organskih snovi. Te se vmešajo v zgornje plasti, kjer je dovolj kisika in kjer jih lahko mikroorganizmi zelo enostavno razgradijo. Na ta način lahko slamo, koruzno strnišče, zeleno gnojilo in kompost enakomerno premešate in zemlji zagotovite vsa potrebna hranila. Edinstvena zasnova rotacijskega prekopalnika pomeni, da za sabo ne pušča nepropustnega sloja kot pri oranju. Zemlja bo bolje prepuščala vodo, rastline pa bodo lažje vsrkale hranilne snovi in minerale. Ker gred z lopaticami potiska rotacijski prekopalnik naprej, ne prihaja do zdrsa koles ali nastajanja blata, traktor pa vozi po površini zemlje, namesto po brazdi, kot pri oranju. Prekopalnik onemogoča zbijanje zemlje in pripravi popolno setveno posteljo. Vse to pri manjši porabi goriva na hektar.

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu strojev za lažjo obdelavo tal?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej