Rotacijski prekopalnik, ki je primeren za obdelavo težke zemlje, pripravo setvene posteljice in enakomerno setev ali sajenje v 1 prehodu.
Integrirana sidra omogočajo rahljanje v globino tal.

Delovna širina: od 300 do 350 cm
Vrsta tal: za vse vrste tal
Delovna globina: od 15 do 35 cm
Zahtevane konjske moči: 125 – 225 KM

KONSTRUKCIJA VX ROTACIJSKEGA PREKOPALNIKA
Imants rotacijski prekopalnik obdeluje zemljo s pomočjo lopatic, ki so na vreteno pritrjene s pomočjo nosilca lopatic. Serijo 46 sestavljajo 4 nosilci, ki tvorijo krog. Število lopatic na osi se razlikuje glede na delovno širino in model. 


RAZLIČNA DELOVNA TELESA
Glede na vaš stroj, lahko izbirate med različnimi noži. Vsi tipi rezil so privijačeni za lažjo zamenjavo.

S(P)X lopatica, primerna za vse vrste tal, razen za mokra glinena tla.

 

VX nož, primeren za glinena tla.

 

SM nož primeren za vse vrste tal in vse pogoje.Vsi rotacijski prekopalniki so opremljeni z varovalno sklopko za omejevanje navora.


Pogon serije 46.

Podrahljavanje, da ali ne?

Serija 46
Imants rotacijski prekopalnik serije 46 imajo najmanjšo delovno globino 15 cm, največjo pa približno 35 cm. Lopatice zrahljajo zemljo po celotni delovni širini in premešajo gnoj, zeleno gnojilo ali rastlinske ostanke skozi biološko najbolj aktivne plasti zemlje.

Serija 46 z vgrajenimi podrahljači
Serija 46 je lahko opremljena z vgrajenimi podrahljači, ki zrahljajo zemljo globlje od globine prekopalnika. Podrahljači zagotavljajo, da lahko lopatice lažje delajo v trdi glineni zemlji. Integrirana sidra izboljšajo samočistilno delovanje stroja.
Poleg tega sidra razbijejo morebitno trdo zemljo, ki se nahaja pod globino lopatice in poskrbijo, da lahko korenine rastlin prodrejo globlje.

KAKŠEN ZAKLJUČEK OBDELAVE ŽELITE?
Rešetka za drobljenje in ravnanje
Imants rotacijski prekopalnik serije 46 je lahko opremljen z rešetk za drobljenje grud.
Ta rešetka deluje na način “grabelj”, saj grude gredo skozi rešetko in se drobijo. Zemlja je po obdelavi zdrobljena in izravnana.

Prizma valj
Za težje tipe tal priporočamo uporabo samo-čistilnega prizma valja. Ta valj rahlo zmanjša velikost grud in zemljo nekoliko stisne, da se oblikuje ravna in
čvrsto podlago za semena.

Roto brana
Opcijsko je možno stroje serije 46 opremiti z dvižno napravo za roto brano.
Ta roto brana gre naravnost v zemljo. Po obdelavi zemljo še dodatno zdrobi in pripravi gredico.

Gnana brana
Imants rotacijski prekopalnik serije 46 lahko opremite z gnano brano. Ta valj fino obdela in utrdi zgornji setveni sloj zemlje tako da se ustvari enakomerna setvena posteljica. Je idealen za peščena in ilovnata tla.

Možnosti serije 46
Da bi serijo Imants 46 lahko prilagodili vaši kmetiji, lahko izbirate med številnimi možnostmi. Izbirate lahko na primer ne le med zgoraj navedenimi valji, ampak tudi med različnimi vrstami povezav za kombiniranje pogonskih in nemotornih priključkov.

Da bi lahko odstranili globlje trde plasti zemlje 1 prehodu, je ta stroj lahko opremljen tudi s tremi sidri riperja. Po želji jih je mogoče dodati ali odstraniti.

Kombiniranje prehodov
Rotacijski prekopalniki serije 46 se lahko uporabljajo tudi za pripravo tal za setev.
Lahko so tudi srce kombinacij obdelave z namenom, da se zemlja obdela v enem prehodu.
Stroj omogoča primarno obdelavo tal, rahljanje in mešanje zemlje. Z montažo drugih priključkov, kot so brane in sejalnice lahko vse opravite v enem prehodu.
S kombiniranjem operacij ne prihranite le goriva in časa temveč tudi izboljšate strukturo tal. Tukaj je nekaj praktičnih primerov. 

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu strojev za lažjo obdelavo tal?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej