Serija 40 SX je ustvarjena za globljo obdelavo in popolno pripravo tal na setev. Na voljo je v različnih delovnih širinah in je lahko opremljena s hidravlično po višini  nastavljivim drobilnim valjem – brano. Delovna globina se giblje med 20 in 50 cm in je idealen stroj za uporabo v vrtnarijah, drevesnicah, vinogradih ter v panogah kjer je zaželen stroj, ki obdela zemljo globlje kot običajni stroji.

Zakaj se uporablja?

  • Enakomerno mešanje
  • Boljša vključitev organskih snovi
  • Popolne razmere za korenine rastlin
  • Popolna obdelava v enem prehodu
  • Manj sprijemanja
  • Ohranitvena obdelava tal
  • Popolna setvena postelja, ustvarjena z brano
  • Hitrejše segrevanje setvene postelje
  • Intenzivno obdelava
  • Nepotrebna obdelava tal s plugom

Koncept stroja:

Gred z lopaticami ima po štiri roke z lopaticami na vsako prirobnico (dve levo, dve desno). Število lopatic je odvisno od delovne širine stroja. Unikaten dizajn rok lopatic zagotavlja dobro mešanje zemlje in organskih snovi in obdeluje zemljo do željene globine.

Gred z lopaticami poganjajo verige, standardno je gred opremljena s strgali, ki zagotavljajo, da ta vedno ostane čista. Po želji, se lahko strgala tudi odstranijo, opcijska brana pa je hidravlično nastavljiva in pomaga nadzorovati delovno globino.
Crumbler valj (brana) je cev z navarjenimi vzmetnimi prsti gnan z verigami. Brana ravna, drobi, premeša in konsolidira površino in pripravlja popolno setveno posteljo.
Stroj poganja  kardanska gred in ima 3 točkovni priklop. Delovna globina je nastavljiva z položajem kontrole na traktorju v kombinaciji s položajem brane.

Imants serije 40 je stoj  »vse v enem«. Gred z lopaticami prekoplje zemljo in ima učinek mešanja in je enostavno delati z gnojili in organskimi snovmi. Ko je zemlja prekopana, lahko sprejme velike količine organskih snovi. Te se vmešajo v zgornje plasti, ki so bogate s kisikom  in kjer se mikroorganizmi enostavno razgradijo. Na ta način lahko slamo, koruzno strnišče, zeleno gnojilo in kompost enakomerno premešate in zemlji zagotovite vsa potrebna hranila.
Edinstvena zasnova rotacijskega prekopalnika zagotavlja, da za seboj ne pušča neprepustnega sloja, kot pri oranju. Zemlja bo bolje prepuščala vodo in rastline bodo lažje vsrkale hranilne snovi in minerale.

Med obdelavo ne prihaja do zdrsa koles ali nastajanja blata, ker traktor vozi po površini zemlje in ne po brazdi kot pri oranju. Prekopalnik omogoča konsolidiranje površine in pripravo popolne setveno postelje, vse to pa zahteva minimalno porabo goriva.

Takšna obdelava tal predstavlja veliko prednosti pred tradicionalni načini obdelave tal. Stroji podjetja Imants so znani po svoji kompaktni konstrukciji, visoki kakovosti in odličnih rezultatih.

 

Video delovanja:

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej