-Stroj, ki lahko dela vse do 45 cm globoko-
Vsestranski rotacijski prekopalnik. Primeren za obdelavo zemlje, pripravo setvene posteljice in tudi za obdelavo in setev v 1 prehodu.

Vrsta tal: za vse vrste tal
Delovna širina: od 150 do 300 cm
Delovna globina: od 15 do 65 cm
Zahtevane konjske moči: od 50 do 160 KM

KONSTRUKCIJA SX ROTACIJSKEGA PREKOPALNIKA
Imants rotacijski prekopalnik obdeluje zemljo s pomočjo lopatic, ki so na vreteno pritrjene s pomočjo nosilca lopatic. Serijo 40 sestavljajo 4 nosilci, ki tvorijo krog. Število lopatic na osi se razlikuje glede na delovno širino in model.

40SX210 delovna telesa in osovina brez čistilcev blata.

40SX210 delovna telesa s čistilci (rumeno obarvani).
SX DELOVNA TELESA

Lopatice, primerne za vse vrste tal, razen za mokra glinena tla.
Lopatice serije 40 so enostavno zamenljive.


Vsi rotacijski prekopalniki so opremljeni z varovalno sklopko za omejevanje navora.


Pogon serije 40 z gnano brano.

Podrahljavanje, da ali ne?
SX Serija
Serija SX ima najmanjšo delovno globino 15 cm in največ 35 cm. Lopatice rahljajo zemljo na celotni delovni širini in mešajo gnoj, zeleno gnojilo ali ostanke rastlin skozi biološko najbolj aktivne dele tal.

WX Serija
Serija WX je opremljena z nastavljivimi sidri med enotami z lopaticami, ki lahko rahljajo tla globlje, kot je globina prekopavanja. Serija WX ima manj lopatic kot primerljiva serija SX, vendar se tla še vedno obdelujejo po celotni delovni širini.

Noge podrahljačev zrahljajo zbite plasti tal pod delovno globino lopatic, tako da lahko tudi korenine prodrejo globlje v zemljo in rezultat je večji pridelek.

KAKŠEN ZAKLJUČEK OBDELAVE ŽELITE?

Gnana brana
Imants stroj serije 40  je mogoče opremiti z gnano brano. Ta brana utrjuje zgornji sloj in zagotavlja fino in enakomerno setveno podlago. Je idealni valj za peščena in ilovnata tla.

Obročasti valj
Obročast valj pušča bolj grobo sejalno podlago in je primeren za vse vrste tal.

Prizma valj
Za težje tipe tal priporočamo uporabo samo-čistilnega prizma valja. Ta valj rahlo zmanjša velikost grud in zemljo nekoliko stisne, da se oblikuje ravna in čvrsto podlago za semena.


Možnosti za modele serije 40 z gnano brano
Stroje iz serije 40 SX/WX lahko opremite z najrazličnejšo opremo. Ne samo, da lahko izbirate med številnimi različnimi valji za obdelavo, ampak tudi med različnimi vrstami priključkov za pritrditev sejalnikov ali sadilnikov ali različnih vrst vlečnih možnosti (vlečno oko ali krogla K80).

Možnosti za modele serije 40 brez gnane brane
Stroje iz serije 48 SX/WX lahko opremite z rešetko za drobljenje grud in dodatno izravnavo obdelane zemlje. Izbirate lahko tudi med različnimi vrstami valjev. Za priklop setvenih ali sadilnih strojev lahko priključek opremite z zadnjim priklopom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej