Katere prednosti ponuja Imants rotacijski prekopalnik?

In Novice by Maša Urbanija

Napredna tehnologija v kmetijski mehanizaciji nam omogoča, da pri svojem delu prihranimo dragocen čas, hkrati pa je zemlja ob koncu obdelave veliko bolj preskrbljena s hranili, kar nam omogoča tudi bogatejši pridelek. V podjetju Imants imajo več kot 140 let izkušenj z razvojem strojev za obdelavo zemlje.

Prekopavanje tal je veliko več kot le obračanje zemlje, saj omogoča:
-učinkovito mešanje organskih snovi z živim vrhnjim slojem tal;
-vključevanje ostankov pridelka;
-ustvarjanje setvene posteljice;
-mešanje zelenega gnojila.

Specialna tehnologija obdelave
Rotacijsko gibanje gredi z lopaticami zagotavlja optimalen učinek mešanja. Rastlinski ostanki, gnoj in kompost se lahko mešajo z zemljo v biološko najbolj aktivno plast, kar omogoča hitro razgradnjo.

Bistveno je tudi, da žitni ostanki ali zeleni gnoj NE tvorijo trde plasti zemlje na dnu tal. Zemlja je ob koncu obdelave zrahljana, premešana in zračna, prav tako struktura zemlje omogoča pronicanje vode in  dobro raven kisika v tleh.

Nadaljna setev ali sajenje?
Zemljo lahko v le enem prehodu obdelate tako za setev kot tudi za sajenje. Gnana brana naredi idealno podlago za setev. Po svojih željah lahko kombinirate postopke obdelave s katerimi ne prihranite le časa in denarja, ampak tudi ohranjate kakovostno strukturo tal.

Preverite našo ponudbo Imants rotacijskih prekopalnikov na https://bit.ly/3zRmKsC. Za več informacij nas pokličite na 031/377-720 ali pišite na prodaja@brau.si.