EKONOMIČNI KOMPAKTNI DVORIŠČNI NAKLADALNIK SCHÄFFER 2630 SLT

In Novice by Aleš Urbanija

Po uspešni uveljavitvi nakladalnika Schäffer 2630 je nemški strokovnjak predstavil model 2630 SLT, še bolj kompaktno in hkrati zmogljivo različico priljubljenega dvoriščnega traktorja z močjo 18,5kW/25 KM. Stroj se ponaša z minimalno višino 1,95m in minimalno širino 1,02 m tako da se brez težav prilagodi ozkim prehodom in vratom. Zahvaljujoč močnemu motorju in visokotlačnemu (HD-plus) pogonu ponuja pa ponuja tudi veliko učinkovitost  porabe goriva.

Pri delu z žlico ponuja 2630 SLT prekucno obremenitev do 1,7 tone, medtem ko dviguje tovor do višine 2,88 m zaradi čvrstosti dvižne roke. Zaradi njegove zgibnosti in nizke višine stroja 1,95 m je nakladalnik izjemno vodljiv in idealen stroj za delo v zaprtih prostorih. Nakladač je na voljo z varnostno streho ali zaprto kabino.

Samodejni nadzor potiska z visoko vlečno silo (HTF) odpravlja potrebo po prestavljanju v nižjo prestavo, da dosežete največji potisk, s čimer povečate hitrost dela in zagotovite največji potisk tudi v območju 2. prestave. Prenos moči je elektronsko krmiljena Schäffer prenosom moči (SPT), ki združuje hidravlični pogon z značilnostmi navora motorja in pomeni znatno večje zmogljivosti  ter povečanje učinkovitosti in ekonomičnost porabe goriva. SPT vozniku ponuja številne nove možnosti, vključno s tempomatom, da stroj ohranja konstantno hitrost vožnje ne glede na število vrtljajev motorja, kar še posebno olajša delo z napravami za doziranje krme, razdelilniki slame, mulčerji ali metlami.

Več tehničnih podatkov na: https://www.brau.si/ponudba/2630-slt-kompaktni-nakladalnik-schaffer/