ZMAGOVALNA KOMBINACIJA ROTACIJSKEGA PREKOPALNIKA IN GLOBINSKEGA PODRAHLJAČA IZ IMANTS-A!

In Novice by Aleš Urbanija

Imants serije 48SX  je hitrejši, lažji in močnejši tip rotacijskega prekopalnika, saj je zasnovan za pripravo setvene postelje. V kombinaciji z globinskim podrahljačem (Coulter) pa je učinek vrhunski.
Kombinacija je učinkovita, ker globinski podrahljač (Coulter) zemljo odpre do 60 cm globoko in ji omogoči dihanje brez mešanja z vrhnjo plastjo, možno ga je uporabljati samostojno ali pa v kombinaciji z drugimi priključki. Rotacijski prekopalnik serije 48SX pa nato zemljo obdela do globine 35 cm in pripravi setveno posteljo. 
48SX je prvi rotacijski prekopalnik z valjem z navarjenimi vzmetnimi prsti in gredjo z lopaticami. Menjalnik je bil razvit posebej za Imants in je primeren za traktorje z do 250 KM. Rotacijski prekopalnik bo opravil primarno obdelavo tal, s pomočjo edinstvene gredi z lopaticami. Lopatasta gred ima šest rok z lopaticami (tri levo, tri desno). Unikaten dizajn lopatastih rok zagotavlja dobro mešanje zemlje in organskih snovi in obdeluje zemljo do željene globine. na zadnjem delu se nahaja crumble roller (brana), ki pripravlja zemljo na setev in ji da potrebno zgoščenost.