SCHÄFFERJEVI ELEKTRIČNI NAKLADALNIKI ŽE PRISPEVAJO K ČISTEJŠEMU ZRAKU V PARIZU

In Novice by Mojca

Serijska proizvodnja Schafferjevih novih 23e in 24e električnih nakladalcev je v polnem zamahu. Med prvimi strankami je bilo mesto Pariz, ki je prvotno naročilo šest strojev. Uporabljajo jih na številnih lokacijah, vključno z botaničnim vrtom “Bois de Boulogne” na zahodu Pariza, ter na pokopališčih, parkih, drevesnicah in konjeniških centrih. Kolesni nakladalniki so inovativni in prvi na svetu, opremljeni z litij-ionsko baterijo.

Pariz je zavezan načrtu za prepoved vožnje dizelskih vozil v mestu od leta 2024 in bencinskih avtomobilov od leta 2030 dalje. V francoski prestolnici bo potrebno obstoječe nakladalnike postopoma nadomestiti z novimi tipi brez emisij. Izpust izpušnih plinov je bil glavni dejavnik pri prehodu na električno napajane polnilnike, vendar ni bila edina ponujena prednost. Njihovo delovanje z nizko stopnjo hrupa prinaša prave koristi tudi v parkih, pokopališčih in drugih javnih objektih.

Električni nakladalniki so bili dobavljeni z zemeljsko žlico in vilicami za palete, ki so bile opremljene za izvedbo najrazličnejših nakladalnih in transportnih del na številnih mestnih lokacijah. Tehnične novosti v teh novih serijah vključujejo litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 6,7 kWh. Z dodajanjem drugega akumulatorskega paketa je možno podvojiti zmogljivost baterije na 13,4 kWh, za kar se čas delovanja podaljša na 5 ur in več. Standardno so stroji opremljeni z notranjim polnilnikom, zato lahko stroj napolnite s konvencionalnim 230 V električnim napajanjem.

Vsi sestavni deli pogona so popolnoma usklajeni z električnim pogonom. Skupaj z litij-ionsko baterijo, nakladalnik doseže približno trikrat višjo učinkovitost kot pri primerljivem dizelskem motorju. To pomeni, da je za delovanje stroja potrebna le tretjina toliko energije. Vzdrževanje elektromotorjev in akumulatorjev zahteva tudi precej manj napora, kar še dodatno zmanjša stroške na obratovalno uro.

Uporaba litij-ionske tehnologije omogoča 24e resnično inovacijo. Stranka dobi garancijo za 5.000 ciklov polnjenja ali pet let uporabe, kar nastopi prej. Kot edini električni nakladalnik, ki doseže hitrost 20 km/h, in s hitrim pospeševanjem, značilnim za električna vozila, ponuja nakladalnik užitek pri vožnji. Več o samem nakladalniku TUKAJ