NOVOST SCHÄFFER – NOVA KABINA, DODATNE FUNKCIJE IN SVEŽ VIDEZ ZA TELESKOPSKE KOLESNE NAKLADALNIKE

In Novice by Katja Figek

Na sejmu Agritechnica 2023 je Schäffer predstavil novo generacijo svojih teleskopskih kolesnih nakladalnikov 8620 T-3 in 9640 T-3.

NOVA KABINA ZA ŠE VEČJE UDOBJE

 
Nova kabina Comfort Cabin Plus zdaj ponuja bistveno večje udobje pri vožnji in razširjen nabor funkcij. Številni novi asistenčni sistemi še dodatno povečujejo učinkovitost dela, medtem ko se varnost pri delu povečuje z nadzorovanimi postopki nakladanja in optimiziranim pogledom v vse smeri.

Kabina obeh teleskopskih nakladalcev je bila na novo zasnovana. Zdaj je prostornejša od predhodnikov, saj se je njena prostornina povečala za 8 %. Srce nove kabine je 10-palčni zaslon na dotik, zaradi katerega je upravljanje nakladalnika prijaznejše kot kdajkoli prej. 

Na tem zaslonu je mogoče intuitivno nastavljati in spremljati različne funkcije stroja. Dodatna upravljalna plošča na mehak dotik z velikimi gumbi zagotavlja hiter dostop do najpogosteje uporabljenih funkcij, kot so delovni žarometi. Višino in nagib krmilnega stebrička lahko nastavite z nožnim pedalom. 

Vsi pedali so obešeni – to je izrazita prednost pri upravljanju nakladalnika in čiščenju tal v kabini. Osvetljena točka dostopa v kabino, večja odprtina vrat in dodatni ročaji olajšajo vstop v nakladalnik.

MAKSIMALNA VARNOST
Pri razvoju novih teleskopskih kolesnih nakladalnikov je bila varnost v ospredju. Stroji so serijsko opremljeni z dinamičnim nadzorom nakladalnega momenta, ki omogoča neprekinjeno spremljanje procesa nakladanja, kar znatno povečuje varnost. Izboljšan je bil tudi sistem osvetlitve strojev. Tako delovni kot dolgi žarometi so opremljeni izključno z energetsko varčnimi diodami LED, ki zagotavljajo boljšo osvetlitev. Vzvratni ogledali sta deljeni, kar izboljša vidljivost od blizu in še poveča varnost. K boljšemu razgledu na vse strani prispevata tudi večje okno v strehi in zadnja poševna maska motorja.

INOVATIVNE FUNKCIJE
Skupaj z novo kabino je bila teleskopskim kolesnim nakladačem Schäffer dodana vrsta novih inovativnih funkcij, ki olajšajo vsakodnevno delo in ga naredijo učinkovitejšega. Za največjo učinkovitost nakladalnih dejavnosti so bili vnaprej določeni različni uporabniški profili delovne hidravlike. Na primer, “hitri način” je primeren za hitro nakladanje bal slame ali razsutega materiala, medtem ko je “počasni način” idealen za natančna opravila, kot je premikanje palet. Funkcije lahko intuitivno izberete prek zaslona na dotik, ki se uporablja tudi za izbiro novih opcijskih asistenčnih sistemov. Ti vključujejo na primer regulacijo količine olja za pomožno hidravliko in udobno upravljanje teleskopske roke s funkcijo samodejnega stresanja, pozicioniranja orodja in praznjenja orodja. Na velikem zaslonu so prikazane tudi slike, ki jih zagotavljata opcijski kameri za vzvratno vožnjo in sprednja kamera.

VELIKO UČINKOVITEJŠI KOT PREDHODNIKI
Oba nova teleskopska kolesna nakladalnika imata zaradi učinkovitejšega sistema za zaznavanje obremenitve bistveno izboljšano hidravlično zmogljivost. Ključni kazalniki zmogljivosti se v primerjavi s predhodnima modeloma niso spremenili. Model 8620 T-3 s 102 ali 129 KM lahko dvigne do 4,2 m tovora na višino 5,20 m. 2,77 m visok stroj ima – odvisno od dejanske opreme – delovno maso med 7 in 8 m. Stroj 9640 T-3 ima delovno maso med 8,4 in 9,7 m in motor s 143 KM. Nakladalnik je visok 2,83 m in ima dvižno zmogljivost 4,2 t ter višino dvigovanja 5,40 m.

Za več informacij o Schäffer nakladalnikih nas pokličite na 070 377 720 ali nam pišite na prodajni.salon@brau.si.