Novi Schäffer 3650: Kompaktni nakladalnik po meri

In Novice by Mojca

Schäffer predstavlja nov kompaktni nakladalnik 3650. Nakladalnik izpolnjuje vse zahteve stopnje emisij izpušnih plinov Stopnja V. Z dvema različnima motorjema, dvižnimi višinami in hitrostmi je tako idealno prilagojen zahtevam kupca. Nakladalnik je na voljo z zaščitno streho ali kabino.

3650 je opremljen z 28 kW (38 KM) dizelskim motorjem Kubota. Stroj je opcijsko na voljo z močjo 37 kW (50 KM). Sodobni 3-valjni motor ima 1,8-litrsko prostornino cilindra in je neverjetno močan zahvaljujoč visokemu navoru do 151 Nm. To pomeni 28-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim modelom. Z uporabo dizelskega oksidacijskega katalizatorja (DOC) in filtra za trdne delce (DPF) izpolnjuje vse zahteve stopnje emisije izpušnih plinov stopnje V.

Udobje vožnje zagotavljata High Traction Force (HTF) in Schäffer Power Transmission (SPT). HTF samodejno uravnava potisk, tako da lahko nakladalnik poda največji potisk tudi v visoki prestavi. SPT je elektronsko nadzorovan pogon podjetja Schäffer. Pogon je prilagojen navoru dizelskega motorja. Vodi k občutnemu povečanju učinkovitosti stroja, izboljšanju okretnosti in vozniku ponuja številne nove možnosti. To vključuje tempomat, s katerim lahko stroj ohranja konstantno hitrost vožnje, ne glede na hitrost motorja, kar je še posebej ugodno pri delu z napravami za doziranje krme, razdelilnikom slame, mulčerjem ali metlo.

2,5 t – 2,7 t težak stroj ponuja široko paleto možnosti opreme. Poleg možnosti dveh motorjev je nakladalnik na voljo tudi z dvema hitrostoma (20/28 km / h) in z dvema dvižnima višinama (2,88 / 3,11 m). Če želite iti še višje, Schäffer ponuja tudi teleskopski nakladalec na kolesih 3650 T z višino dviga 3,85m. Ta stroj je na voljo tudi kot različica SLT s posebno nizko skupno višino 2,02 m.