MONOFEEDER SISTEM – REVOLUCIONARNI SISTEM MEŠANJA KRME

In Novice by Maša Urbanija

Monofeeder krmilno mešalni sistem je zaznamoval prihod nove generacije strojev, ki zagotavljajo maksimalno produktivnost s precejšnjim zmanjšanjem stroškov. To rešitev cenijo rejci po vsem svetu že več kot dvajset let. Sistem Monofeeder predstavlja uporabo enega samega velikega polža, kar daje velike prednosti.

Uporaba edinstvenega vrtljivega elementa ob odpravi nekaterih mehansko gibljivih delov, kot npr. zobniki in verige, ki so bili najpogostejši vzrok nenadnih zlomov in zmanjšanja moči pogona. Posledično to pomeni velik prihranek pri gorivu, nižje stroške vzdrževanja in rezervnih delov. Sistem Monofeeder omogoča tudi izdelavo strojev, ki so najbolj kompaktne velikosti na trgu. Ozka in izredno nizka oblika mešalne kadi omogoča upravljalcu dostop tudi v najbolj zaprtih prostorih.

Tip MONO DF s samodejnim nakladalnim sistemom (frezo) je na voljo s prostornino od 7 do 22 m3. Gre za kombinacijo praktičnega in učinkovitega nakladalnega sistema za izkoriščanje celotnega potenciala stroja, tudi pri majhnih in srednje velikih kmetijah. Na voljo je tudi v stacionarni verziji, katero poganja dizelski ali električni motor.

S frezo je možno natančno in enakomerno odvzemati krmo tako iz silosov kot iz bal. Kombinacija odlične lastnosti različice ST s učinkovito samo-nakladalno roko, uvrščajo MONO DF v enega izmed najbolje prodajanih in najbolj cenjenih krmilnih voz na trgu. Njegova kompaktna velikost omogoča enostavno manevriranje tudi v ozkih prehodih. Natančna zasnova oblike kadi, ustrezno ohišje in razporeditev nožev skupaj z zelo veliko močjo, omogoča popoln naklad vseh sestavin. To zagotavlja gladek in enoten rez pri odvzemu silaže, kar preprečuje ustvarjanje plesni in gnilobe.

Zadnji ščit je oblikovan na enostaven način in omogoča pobiranje proizvoda do dna tako, da imamo popolnoma čista tla. Nakladalni boben in pomožne funkcije, ki upravljajo ločene hidravlične sisteme, skupaj z elektronskim sistemom tehtanja in široko paleto dodatne opreme, lahko zadovolji tudi najzahtevnejšega kupca.

Za več informacij nam pišite na prodaja@brau.si ali nas pokličite na 070/777-033.