MECMAR ELEKTRIČNA PRAŽARNA TX2

In Novice by Maša Urbanija

Podjetje Mecmar nenehno stremi k inovativnim rešitvam, ki zadovoljijo še tako zahtevnega uporabnika. Zadnja njihova inovacija predstavlja novo linijo izdelkov: električne pražarne.

Mecmar električne pražarne so posebej oblikovane za praženje soje in drugih žitaric in stročnic na homogen način.

Za manjše pridelovalce predstavlja model TX2 idealno rešitev, saj omogoča pridobitev 200 kg/h praženega izdelka z nizko porabo in posledično zelo nizkimi stroški. Glede na to, da odraslo govedo konzumira povprečno 1,2 kg pražene soje/dan, je ta stroj primeren za kmetije, ki imajo od 200 do 500 glav živine. Zrna so kakovostno obdelana zahvaljujoč optimalni temperaturi, ki preprečuje, da bi zrna vsebovala anti-nutritivne snovi, kar pripomore k najvišji kakovosti zrn in maksimalni tržni vrednosti.

S praženjem žitarice postanejo lažje prebavljive in predstavljajo zdrav in pristen obrok za živali. Manjši kmetovalci in rejci ne pridobijo le kakovostnih praženih žitaric, ki jih lahko prodajajo dalje po ugodni ceni ampak so tako obdelane žitarice tudi kakovostna hrana za živali, ki jih ohranja zdrave in močne. Velika prednost je tudi to, da se žitarice po praženju takoj ohladijo znotraj istega stroja, zato ni potrebe po dodatnem stroju, ki bi pridelek ohladil, saj TX2 poskrbi za obe funkciji.

TX2  električna pražarna ima kapaciteto praženja 830 kg in lahko praži od 150 do 200 kg pridelka na uro.

Mecmar je oblikoval to 100 % električno rešitev z namenom, da lahko ponudi še bolj prilagojeno in izpopolnjeno serijo strojev za praženje žitaric. Temelj njihovih inovativnih rešitev je vedno dialog z uporabniki, saj so stroji le na ta način lahko prilagojeni željam in potrebam njihovih uporabnikov.

Več informacij o stroju najdete na https://bit.ly/3JLMOd2.

Pokličite nas na 031/377-720 ali nam pišite na prodaja@brau.si.