STROJI IN OPREMA ZA SODOBNEGA KMETA

O podjetju Schäffer


Nemško podjetje Schäffer je bilo ustanovljeno pred več kot 60 leti, ko so začeli z razvojem in proizvodnjo nakladalnikov. Sprva so sodelovali na nacionalnih in mednarodnih strokovnih sejmih ter v letu 1972 razvili prvi industrijski čelni nakladalnik z vzporednim vodilom. Kmalu za tem, v letu 1979 so razvili prvi kompaktni nakladalnik s hidrostatičnim pogonom in sistemom hitrega izpuha, kar je bilo ključnega pomena v zgodovini podjetja in korak v novo poglavje razvoja tehnologije nakladalnikov. V naslednjih 30 letih so se posvetili še razvoju prvih kolesnih, teleskopskih in gradbenih nakladalnikov in na trg poslali preko »100« različnih modelov.

Schäffer je v letu 2017 dobil najvišjo nagrado na podelitvi AgriMachinery Trade Excellence – znani tudi pod imenom People’s Awards, ki nagrajujejo in priznavajo ljudi, ki resnično spreminjajo industrijo. Nagrada temelji na nominacijah in povratnih informacijah trgovcev in priznava vse izjemne storitve na področju prodaje in tehnične podpore.

Schäfferjeve nakladalnike odlikujejo v večini lastno proizvedene komponente najvišje kakovosti, ki zagotavljajo največjo zmogljivost in učinkovitost pri delu. Velik poudarek v razvoju posvečajo predvsem okretnosti in praktičnosti nakladalnikov, pri tem pa se prilagajajo željam in potrebam strank. Stranke so glavno vodilo za ustvarjanje novih modelov nakladalnikov, ki bodo učinkoviti v vsaki dejavnosti in hkrati zahtevali minimalne stroške vzdrževanja ter potrošnje goriva. Zahtevno stanje na kmetijskih trgih je pripomoglo tudi h novo zasnovanemu konceptu pogona, katerega produkt je nov motor z elektronsko regulacijo pogona, ki prispeva h večji učinkovitosti Schäffer nakladalnikov v vsakodnevnem delu. Udobni sedeži in prostorne kabine omogočajo vozniku udobje in odlično preglednost naokrog, obenem pa zagotavlja tudi varnost in najboljšo zaščito pred zunanjimi vplivi in nevarnostmi pri delu.

Stroji in opremaKMETIJSKI NAKLADALNIKI

V mnogih kmetijskih podjetjih nakladalci postanejo ” del družine”. To so nepogrešljivi stroji, ki se uporabljajo skozi cel dan, zahvaljujoč širokemu izboru orodij.

STROJI

KOMPAKTNI NAKLADALNIKI
KOLESNI NAKLADALNIKI
TELESKOPSKI KOLESNI NAKLADALNIKI

PRIKAŽI NAKALDALNIKE

GRADBENI NAKLADALNIKI

Stroji so zasnovani posebej za potrebe gradnje, krajinstva, komunalnih storitev in industrije. Kljub kompaktnim dimenzijam so sposobni prenesti ogromne obremenitve.

STROJI


KOLESNI NAKLADALNIKI
TELESKOPSKI KOLESNI NAKLADALNIKI
PRIKAŽI NAKALDALNIKE

Oznake pri posameznih strojih • HIGH TRACTION FORCE

  Samodejno uravnavanje potisne sile, ki nakladalniku omogoča, da tudi v hitri prestavi vedno razvije največjo potisno silo.
  PREDNOSTI:
  • Tudi v hitri prestavi je vedno na voljo maksimalna potisna sila, npr. pri potiskanju v kup
  • Tudi pri speljevanju v breg ni potrebno ročno prestavljanje v nižjo prestavo
  • Večje udobje vožnje, hitrejše delo

 • SCHÄFFER POWER TRANSMISION

  Elektronsko uravnavan pogon: pogon se prilagodi vrtilnemu momentu dizel motorja.
  PREDNOSTI:
  • Manjša poraba goriva, manjši stroški uporabe • Pomoč pri speljevanju olajša speljevanje na nagibu
  • Različne parametre vožnje je mogoče predhodno nastaviti
  • Varnostna funkcija: med drugim varovanje pred pregretjem motorja in prehitrim vrtenjem motorja
  • Opcijski potenciometer prevzame naloge tempomata: stroj ohranja konstantno hitrost vožnje neodvisno od števila vrtljajev motorja, kar je še posebna prednost pri delu s stroji za pokladanje krme, raztros slame ali mulčenju (pri 9640 T in 9660 T s krmiljenje z vozno stopalko)

 • ECO MODE

  Samodejno zmanjšanje števila vrtljajev motorja pri ohranjanju enake hitrosti vožnje.
  PREDNOSTI:
  • Zmanjšana poraba goriva, zmanjšanje stroškov uporabe
  • Manjša obremenitev s hrupom
  • Do okolja prijaznejša uporaba
  • Brez omejitev zmogljivosti


 • SCHÄFFER DUAL CLUTCH TRANSMISSION

  Menjalnik z dvojno sklopko, ki združuje prednosti menjalnika prestavljivega pod obremenitvijo in čistega hidrostatičnega pogona. Elektronsko krmiljen pogon zagotavlja velik izkoristek stroja.
  PREDNOSTI:
  • Enormne potisne sile omogočajo polnjenje in tlačenje koritastega silosa brez težav
  • Večino del lahko opravite v eni prestavi, kar varuje sklopko in menjalnik in tako podaljša življenjsko dobo
  • Največja hitrost 40 km/h je najboljše izhodišče tudi pri izvajanju storitev • Zmanjšana poraba goriva s povečanim izkoristkom stroja, znižanje stroškov uporabe

Prednosti za voznika SLT-ja • IZJEMNO NIZKA VIŠINA 1,89 M, DOBAVLJIV TUDI S KABINO

  Široka paleta strojev modela SLT predstavlja izjemno nizka višina. Nizki prehodi ali podboji vrat so obvladljivi brez težav. Delo je mehanizirano na mestih, ki niso preprosto dosegljivi za običajne nakladalnike. Vozniku prav tako šteje v dobro spretno krmiljenje, ki omogoča stroju nepremagljivo mobilnost med premikanjem okoli ovir in ovinkov.

 • DOSLEDNO POKONČNA IN ERGONOMSKA DRŽA

  Na nakladalniku Schäffer SLT voznik vedno sedi v ergonomsko pravilnem, pokončnem položaju. Hidravlične ali električno spuščajoče nadglavne kabine prisilijo voznike da upravljajo v sklonjenem položaju. To prav gotovo ni zaželeno s strani voznikov, kot tudi ni varno upravljanje z nakladalnikom v tovrstni poziciji, saj mora voznik imeti dober pogled. Le SLT rešitev iz podjetja Schäffer je vedno ergonomična in vedno 100% varna.

 • HITER IN ENOSTAVEN VSTOP IN IZSTOP IZ STROJA

  Schäffer SLT model z nizkim sedenjem zagotavlja še eno prednost. Vstop in izstop, ki je pogost, se lahko opravi brez prevelikega truda. To potrjuje tudi položaj zavorne ročice na desni strani stroja. Zlasti – vendar ne samo – starejši ljudje bodo imeli radi preprost dostop do voznikovega sedeža.

 • BREZ NAPORNEGA VZDRŽEVANJA DODATNE HIDRAVLIKE ALI ELEKTRIKE

  Vzdrževanje modelov SLT ne zahteva nič več dodatnega vzdrževanja kot pri standardnih modelih. Ni dodatnih gibljivih delov. Obstaja odličen dostop do vseh komponent, ki jih je potrebno vzdrževati.

 • BREZ IZGUBE ČASA Z REKONSTUKCIJSKIMI DELI NA NAKLADALCU

  Zaradi nizke višine SLT stroja je varnostna kabina fiksno pritrjena in ni potrebe po hidravličnemu spuščanju le te. To pomeni, da se lahko stroj uporablja v nizkih prostorih in ni potrebe po ročnem prenašanju tovora. Uporabo takšnih praktičnih rešitev si lahko zagotovite le s Schäffer nakladalniki.

 • OBREMENITVE IN STABILNOST

  Nizko središče težnosti zaradi dizajna strojev, vpliva na stabilnost kakor tudi na prevračanje bremen. Velikost strojev, velike sposobnosti manevriranja, odličen doseg in višina dviga zagotavljajo, da so stroji zelo vsestranski in edinstveni. Katalog Kompaktni nakladalniki: pdf-logo-transparent-150×150-11

KATALOG

kmetijski nakladalniki

ODPRI

KATALOG

gradbeni nakladalniki

ODPRI