PREDNOSTI:

Horizontalni dvostransko delujoči cepilni stroj ROBUST 600 je namenjen cepljenju nažagane hlodovine do 550 mm dolžine in premera 600 mm. ROBUST 600 omogoča visoko produktivno cepljenje nažagane hlodovine različnih premerov in dolžin istočasno, brez prilagajanja stroja.

Nalaganje in podajanje cepljencev je mehansko, odvajanje že cepljenih drv pa se avtomatsko zgodi ob vsakem cepilnem gibu. Cepljena drva se pomikajo vzdolž cepilnega stroja na levo in desno stran in se avtomatsko nasujejo v transportni paleti, pred tem pa še očistijo manjših trsk. Rezultat so kompaktno pakirana drva v mrežastih vrečah, kar občutno pospeši proces sušenja drv.

Cepilni sklop horizontalnega cepilnega stroja ima nad ogrodjem cepilnega sklopa potiskalo, ki se pomika po in vzdolž cepilne mize do kompleta nožev na vsaki strani cepilne mize. Vsak komplet nožev ima na nasprotni strani odlagalno mizo.

Na potiskalo je pritrjen podajalni okvir, katerega spodnji rob poteka v ravnini zgornjega dela kompleta nožev in zgornjega dela odlagalne mize na vsaki strani cepilne mize. Širina podajalnega okvirja je okvirno enaka širini cepilne mize, dolžina na eni strani potiskala pa okvirno dolžini kompleta nožev in odlagalne mize.

Komplet nožev ima na zgornjem delu v širini cepilne mize horizontalni nož in več nameščenih vertikalnih nožev.

Potek delovanja cepilnega sklopa horizontalnega cepilnega stroja se začne s polnjenjem izpraznjene cepilne mize na strani med potiskalom in kompletom nožev s cepljenci. Dvižna naprava horizontalnega cepilnega stroja za dvigovanje nažagane hlodovine s tal samodejno odlaga cepljence v področje cepilnega sklopa za cepljenje.

Po vklopu pomika potiskala ta potisne hkrati vse cepljence proti kompletu nožev. Horizontalni cepilni nož najprej odcepi spodnje dele cepljencev, ki se nadalje cepijo med vertikalnimi in horizontalnimi noži in nadaljujejo skozi odlagalno mizo.

Zgornji deli cepljencev so potisnjeni na odlagano mizo.

Pred vklopom pomika potiskala v nasprotno smer se polni izpraznjena cepilna miza na strani med potiskalom in kompletom nožev na nasprotni strani z več vzporednimi cepljenci.

Z vklopom pomika potiskala v nasprotno smer ta potisne hkrati vse cepljence proti kompletu nožev na nasprotni strani.V času pomika v nasprotno smer podajalni okvir pomakne zgornje dele cepljencev z odlagalne mize in kompleta nožev na izpraznjeno cepilno mizo začetnega polnjenja.

Potek pomikanja potiskala s podajalnim okvirjem se nadaljuje, dokler cepilno mesto nima več zgornjih delov cepljencev oziroma dokler ni začetna polnitev razcepljena.

Cepljena drva se pomikajo na transportno drčo, ki ima na koncu nameščeno ločevalno napravo. Ločevalno napravo tvori več v drsni ravnini drče nameščenih drogov v smeri izhoda cepljencev z drče. Število drogov se spreminja glede na zaželeno stopnjo čiščenja trsk. Za popolno čiščenje namestimo malo drogov, za želeno delno čiščenje namestimo več drogov. Če ne želimo čiščenja, se preko drogov v dolžini krajših drogov položi pločevina.

S tem cepilnim strojem je produktivnost cepljenja večja od običajnih postopkov, saj cilinder nima »mrtvega« hoda. Posluževanje cepljencev in njihovo odvajanje je mehanizirano. Cepilni stroj v istem obdobju opravi dvojno delo, istočasno pa brez dodatne vložene energije cepljenja drva očisti trsk ter jih nasuje v transportne palete.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu kmetijskega stroja?

Vaše podatke bomo uporabili zgolj za povratne informacije in obvestila podjetja Brau d.o.o..
Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej