Vrtavkasta brana proizvajalca Breviglieri je stroj na kardanski pogon, sestavljen iz niza nožev na rotorju, ki se vrtijo okoli navpične osi.
Lahko so opremljeni tudi z različnimi vrstami zadnjih valjev, ki pomagajo da brana sledi liniji obdelave tal in omogočajo konstantno delovno globino.
Vrtavkaste brane fino razdrobijo zemljo, predelajo in enakomerno razporedijo po celotni delovni širini, da ustvarijo popolno setveno posteljo: na splošno pa so uporabljajo za sekundarno obdelavo – rahljanje po oranju ali delu s podrahljači in lahko razdrobijo celo najbolj zbito zemljo, pogosto v enem prehodu.
Ti stroji se zelo priporočajo z agronomskega vidika: omogočajo izredno visok donos pridelka, saj ne obračajo plasti tal, ampak pomagajo ohranjati naravno sestavo, strukturo tal in biotsko raznovrstnost.
Poleg tega se vrtavkaste brane najpogosteje uporabljajo v kombinaciji z vsemi vrstami sejalnic saj omogočajo obdelavo tal in setev v enem prehodu s čimer omejimo stroške obdelovanja, kot tudi preprečujemo pretirano zbijanje tal zaradi ponavljajočih se prehodov traktorja.

 


KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu strojev za lažjo obdelavo tal?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej