Vrtavkasta brana podjetja  Breviglieri  je stroj na kardanski pogon,  sestavljen iz niza nožev na rotorju, ki se vrtijo okoli navpične osi.
Lahko so opremljeni tudi z različnimi vrstami zadnjih valjev, ki pomagajo da brana sledi liniji obdelave tal in omogočajo konstantno delovno globino.
Vrtavkaste brane fino razdrobijo zemljo, predelajo in enakomerno razporedijo po celotni delovni širini, da ustvarijo popolno setveno posteljo: na splošno pa so uporabljajo za sekundarno obdelavo – rahljanje  po oranju ali delu s podrahljači  in lahko razdrobijo celo najbolj zbito zemljo, pogosto v enem prehodu.
Ti stroji se zelo priporočajo z agronomskega vidika: omogočajo izredno visok donos pridelka, saj ne obračajo plasti tal, ampak pomagajo ohranjati naravno sestavo, strukturo tal in biotsko raznovrstnost.
Poleg tega se vrtavkaste brane najpogosteje uporabljajo v kombinaciji z vsemi vrstami sejalnic  saj omogočajo obdelavo tal in setev v enem prehodu  s čimer omejimo stroške obdelovanja, kot tudi preprečujemo pretirano zbijanje tal zaradi ponavljajočih se prehodov traktorja.

Glavne prednosti vrtavkastih bran Breviglieri:

  • Vrtavkaste brane BREVIGLIERI so primerne za traktorje od 30 do 270 KM na kardanski gredi
  • Dvojni kroglični ležaji ali konični ležaji (serija K) brez vzdrževanja
  • Zaprt zobniški prenos med vrtavkami v oljni kopeli
  • Specialna namestitev nožev (Ta sistem omogoča: eliminiranje vibracij, manjša potrebna moč in manjša poraba goriva, fino grudičasta tla za perfektno setev)
  • Sistem BREVIGLIERI za pritrditev nožev (na isto prirobnico možnost namestitve nožev z vijaki ali hitro zamenljivih nožev)
  • Več različnih tipov zadnjih valjev
  • Priklop za namestitev brane na prednjo hidravliko traktorja
  • Zaščita za kamenje

KATALOG

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Potrebujete nasvet pri nakupu strojev za lažjo obdelavo tal?

Strinjam se, da me BRAU d.o.o. občasno obvešča o ugodnostih, novostih in posebnih ponudbah preko

Z oddanim obrazcem se strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov.

Deli naprej